Tech & Gadgets

Tanden Bleken Thuis: Verstandig of toch beter later doen?

0

Wanneer jij vrolijk bent en die lach op je gezicht tevoorschijn tovert, is dat voor iedereen genieten! Lachen is gezond en ook heel leuk. Er zijn mensen onzeker over de kleur van hun tanden waardoor ze niet breeduit willen lachen. Dit is zonde natuurlijk! Wij hebben voor tips mooie tanden het volgende op een rijtje gezet.

Als eerst kun je ervoor kiezen waar je jouw tanden wil laten bleken. Bij de tandarts of toch liever thuis? Tegenwoordig zijn er een heleboel mogelijkheden om ook thuis jouw tanden stralend wit te krijgen.

Lekker op je eigen gemak

Wanneer je thuis je eigen tanden bleekt, kun je het op het moment doen wanneer jij dat wilt. Dus witte tanden zonder een afspraak bij de tandarts. Dit is ideaal wanneer je een drukke agenda hebt en misschien vaak weg van huis bent.

Mother nature: yes!

Er zijn ontzettend veel producten op natuurlijke basis die jouw tanden tanden witter maken. Zo ook zwarte actieve kool. Dit klinkt gek dat iets zwarts jouw tanden wit kan maken, maar het is daadwerkelijk goed! Actieve kool, ook wel active charcoal, heeft in de geneeskunde de functie van adsorptie van giftige stoffen. Het middel wordt ook vaak gebruikt in filters van de drinkwatersector om veilig drinkwater te produceren.
De belangrijkste functie van actieve kool voor jouw tanden is toch wel de mogelijkheid dat het kan ontkleuren (adsorptie van kleurstoffen) en ontgeuren (adsorptie van geurstoffen). Dit brengt moeder natuur ons voor niets en door de wetenschap weten we wat er allemaal veilig mee kunnen doen! Nog een motivatie om goed met onze aarde en grondstoffen om te gaan.

Shine blue, be white

Je kent het wel bij de tandarts: die lamp met een blauwe kleur die in combinatie met een gel in je mond gaat. Ook dit kun jij thuis! In die gel zit altijd waterstofperoxide en het wit-effect wordt geactiveerd door het blauwe licht.
Thuis kun jij de gel in een bitje doen die vast zit aan een kleine blauwe lamp. Dit kun je voor een bepaalde tijd klemmen in je mond en ondertussen iets anders doen. Moet je nog een opdracht maken? Bleek je tanden en maak die opdracht!

Waterstofperoxide zit tevens in heel veel mondspoelingen en tandpasta’s en deze producten worden dus al verkocht op de Nederlandse markt. Als waterstofperoxide niet veilig was geweest, kwam het niet door de keuring omdat het niet aan bepaalde richtlijnen van de Nederlandse markt voldoet.

Hogere kosten bij de tandarts

Wanneer je jouw tanden laat bleken met ‘het blauwe licht’ bij de tandarts, moet je altijd meer betalen. Bij de tandarts betaal je immers voor de arbeidskosten, materialen in de tandartspraktijk en de kennis van de tandarts zelf. Wanneer jij je blauwe lichtset koopt en gewoon de handleiding goed volgt, zal er niet heel veel mis kunnen gaan. Hierdoor heb je eenmalige aanschafkosten.

Op de vraag of het verstandig is om thuis je tanden te bleken; ja dat is het zeker! Het is misschien niet altijd het meest effectief want een tandarts kan het bepaalde bleekmiddel beter aanbrengen of krachtiger materiaal hebben, maar het is zeker niet schadelijk wanneer je het thuis doet. Het is een goedkopere oplossing die zeker de moeite waard is.

De 5 meest voorkomende irritaties in WhatsAppgroepen

Previous article

Beste Series voor meiden op Netflix

Next article

You may also like