Fun & VerstandigTips

Koffie drinken in een koffiezaakje of koffie 2 go?

0

Een lekker bakje koffie kan je door de zware ochtenden helpen. En in de middag is een cafeïne het ideale middel om over die energiedrempel heen te komen. Als Nederlanders zijn we gek op koffie. Gemiddeld drinken we 260 liter koffie per persoon per jaar. De smaak en kwaliteit zijn daarbij erg belangrijk. Dus denk je ook altijd goed na over waar je dat kopje koffie gaat drinken: wordt het even rustig zitten in een koffiezaakje of ga je voor de koffie 2 go zodat je gelijk weer door kunt?

De charme van een koffiezaakje zorgt er vaak voor dat je even wat langer blijft. Je scrollt nog even snel de Instagram-feed door of beantwoordt wat e-mails. Daarbij is het gezelliger om samen met iemand anders in een zaakje een kop koffie te drinken. Toch ben je net iets meer geld kwijt als je ook nog een snack zoals een muffin of cheesecake erbij neemt. Je kunt lekker van de muziek genieten en kunt wat rustiger aan doen.

En soms heb je gewoon haast omdat je ergens op tijd moet zijn. Dan is even rustig in een koffiezaakje zitten niet mogelijk. Maar die cafeïne rush klinkt nog steeds erg prettig, dus stap je snel een koffietentje binnen en vraag je om koffie om mee te nemen. Je rekent snel af en kunt daarna gewoon weer door naar jouw afspraak. Als je wat minder fan bent van muziek of gewoon niet graag stilzit, dan is dit natuurlijk een betere optie.

Welke koffie is lekkerder?

In principe maakt het niet heel erg uit of je koffie bij een koffiezaakje drinkt of koffie 2 go haalt. De belangrijkste factor voor de smaak van de koffie ligt bij de bonen die er worden gebruikt. Goede bonen zullen uiteindelijk ook een betere smaak geven. De manier waarop de koffie wordt geproduceerd heeft hier ook invloed op. Versgemalen bonen zullen een betere smaak geven dan bonen die al langere tijd geleden zijn gemalen.

Een andere factor is de soort beker die voor koffie 2 go wordt gebruikt. Vaak zijn deze koffie 2 go koffiebekers goed geïsoleerd aan de binnenkant, waardoor de koffie dus geen rare smaak van de beker zal krijgen. Maar dit ligt aan de koffietent waar jij de koffie haalt. Als de bekers er al langere tijd staan en stof vangen dan zal de smaak van de koffie daar niet op vooruitgaan.

Wat is de beste keuze?

Iedere koffiedrinker heeft weer een andere voorkeur. Een espresso wordt vaak in een koffiezaakje gedronken, terwijl een cappuccino of normale zwarte koffie (Americano) over het algemeen als koffie 2 go wordt meegenomen. Het ligt dus volledig aan jouw eigen voorkeuren welke keuze je maakt. Bij sommige koffietentjes kun je bijvoorbeeld alleen maar in de horecagelegenheid zelf koffie drinken, terwijl je bij andere koffietentjes juist weer uitsluitend koffie 2 go kunt bestellen.

Alternatief

Je kan natuurlijk altijd zelf thuis cappuccino’s maken. Met een goede melkopschuimer kom je al aardig in de buurt van de heerlijke koffie die je in je favoriete koffiezaakje kan halen. Het is in ieder geval het proberen waard, en wie weet word je nog een waardige barista na een tijdje!

2020 nadert: welke nieuwe telefoon neem jij dit jaar voor je werk?

Previous article

De zorg en ziekenhuizen zijn minder ingericht op vrouwen, hoe komt dit?

Next article

You may also like