Tips

De hipste meubels van 2019

0

Een fijne leefomgeving ingericht naar jouw smaak; zorgt ervoor dat jij heerlijk ontspannen op de bank kan vallen met een goed glas wijn. Toch is het inrichten van een woonkamer soms nog een redelijke opgave. Je Pinterestborden in de praktijk brengen, doe je namelijk niet zo 1,2,3 … Om je op weg te helpen, zijn we in de woontrends van 2019 gedoken en hebben we de hipste meubelen en materialen op een rijtje gezet. Het enige wat jij nu nog hoeft te doen, is een keuze maken.

Een grote bank

Eén van de belangrijkste elementen in je woonkamer is de bank. Het is een groot meubelstuk dat aan meerdere functies moet voldoen. Zo moet hij comfortabel zitten, maar er ook stijlvol uitzien. Grote meubelstukken zijn weer helemaal upcoming in 2019 en dit geldt dus ook voor een bank. Kies bijvoorbeeld voor een (ruime) hoekbank met grote kussens er op. Wees niet bang om voor een grote bank te kiezen wanneer de ruimte die je gaat inrichten wat kleiner is. Een klein aantal grote meubelstukken laten je ruimte groter lijken en een groot aantal kleine meubelstukken laten de ruimte juist kleiner lijken. Wat betreft de stoffen zijn fluwelen en velvet stoffen erg in. Ook aardse materialen, zoals leer, zie je veel terug. De kleuren die in 2019 terugkomen zijn vaak neutrale aarde tinten, pastel tinten en donkere tinten.

Lekker lang tafelen

Naast de bank is de tafel ook een opvallende verschijning in de woonkamer. Het meubelstuk heeft niet alleen een praktisch doel, maar is ook een echte eyecatcher in de woonkamer. Ook met de eettafel mag je weer uitpakken in formaat. Grote, robuuste tafels van natuurlijke materialen is dé trend van 2019. Het warme materiaal wordt afgewisseld met metalen poten waardoor er een fijn contrast ontstaat. Voor een leuk speels effect kun je verschillende eetstoelen van zachte materialen om de eettafel zetten. Vergeet ook zeker niet wat accessoires op tafel te plaatsen. Denk aan wat kaarsen in verschillende kleuren, maar een mooi inkijkboek is ook een echte blikvanger.

Een goed bakje koffie

Een salontafel mag niet ontbreken bij je hoekbank en is perfect om met bezoek een bakje koffie te drinken. Kies hier weer voor opvallende materialen, zodat de salontafel niet wegvalt bij de bank. Zorg er wel voor dat de combinatie tussen de salontafel en de bank in balans is. Heb je een grote bank in een donkere kleur? Kies dan bijvoorbeeld voor een glazen salontafel om weer wat ‘lucht’ te creëren. Maak de zithoek af door de losse meubelen met elkaar te verbinden. Dit kan je doen door middel van een groot vloerkleed. Kleed je salontafel aan met een mooi fotoboek. Zo heb je naast een stijlvolle accessoire, ook je fijnste herinneringen op tafel liggen.

Puntjes op ‘I’

Je woonkamer is pas af wanneer er accessoires staan. Tijd om alle kale en lege plekken op te vullen met de mooiste beeldjes, foto’s, potten en planten. Dat laatste zie je in veel huizen terug. Iedereen tovert zijn huis tegenwoordig om in een echte ‘urban jungle’. Ga dus snel naar het tuincentrum en vul je winkelmandje met alles wat groen is.

Alles over een aansprakelijkheidsverzekering + tips om de kosten laag te houden

Previous article

De beste Fitnessapparatuur van 2019 – Met deze apparaten ben je binnen no-time fit

Next article

You may also like

More in Tips