Tips

Met permanente laserontharing ben je klaar voor een haarloze zomer!

0

In de zomer gaan de meeste vrouwen liefst zo haarloos mogelijk door het leven. Eindeloos scheren, scheermesjes kopen en ingegroeide haren zijn daar een vervelend gevolg van. Maar gelukkig bestaan er oplossingen. Met permanente laserontharing heb je altijd gladde benen, oksels en bikinilijn. Bovendien is permanente laserontharing geschikt voor zowel mannen of vrouwen. Permanente laserontharing is dus geschikt voor bijvoorbeeld overbeharing, maar ook voor ongewenste haargroei op verschillende plekken op het lichaam. De meest gestelde vragen zijn natuurlijk: ‘doet het geen pijn?’ en ‘hoe werkt dat nu eigenlijk permanente laserontharing?’

Wat is permanente laserontharing?

Permanente laserontharing is een methode waarmee je permanent haar verwijdert op het lichaam. Het vernietigt als het ware de haarzakjes, daardoor kunnen er geen haren meer groeien op de behandelde plaats. Soms is er wel nog een herhalingssessie nodig. Maar hoe werkt laserontharing precies? Door middel van een laser worden er lasterstralen op de huid losgelaten. De melanine, ook wel pigment genoemd, dat in je haarwortels zit, neemt de warmte van de laser op. Het haarzakje kan vaak niet tegen de warmte en wordt daardoor dus vernietigd. Je behandelt steeds een bepaald gebied zodat er geen haren meer kunnen groeien. De huid en de haren worden verhit bij het gebruik van de laser, het kan volgens sommigen dus als ‘pijnlijk’ ervaren worden, toch kunnen we op de dag van vandaag zeggen dat de technologie zo goed geëvolueerd is dat een laserontharing praktisch pijnloos is. Ook hebben verschillende lasertoestellen een verkoelingssysteem, dit maakt de behandeling vaak een stuk aangenamer.

Ook geschikt voor lichte haren?

Vroeger werd er wel eens gezegd dat permanente laserontharing alleen mogelijk was op donkere haren (denk hierbij aan bruin of zwart). Dit is niet langer het geval, de technologie ontwikkelt razendsnel en zo is het dus mogelijk om ook fijne haren en lichte haren te behandelen. Hou er wel rekening mee dat de laser ook geschikt is voor lichte en fijne haren, niet elke laser is hierop voorzien.

Wat zijn de voordelen van permanente ontharing?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan permanente laserontharing. Zo heb je het voordeel dat de behandelde zone jarenlang glad en haarloos blijft. Je hoeft je nooit meer te scheren, ook epileren en harsen is vanaf nu verleden tijd. Bovendien is permanente ontharing door middel van een laser geschikt voor alle lichaamsdelen, je kan dus volledig haarvrij door het leven gaan. Bovendien voel je tijdens de behandeling geen pijn. Denk er natuurlijk wel bij na dat het probleem niet met een sessie is opgelost, het duurt enkele maanden of weken eer je haarvrij bent. Ook mag je niet scheren tussen de behandelingen. Laat het bovendien steeds uitvoeren door iemand die hiervoor gecertificeerd is. Plan de behandelingen enkele maanden vooraf in, zo ben je tegen de zomer haarvrij, denk maar aan de herfst of de winter. Waar wacht je nog op?

Hoe organiseer je een leuk bedrijfsfeest?

Previous article

Energietarieven: dit wil je erover weten 

Next article

You may also like

More in Tips