Social Media

De 5 meest voorkomende irritaties in WhatsAppgroepen

0

WhatsApp is onze grootste vriend en tegelijkertijd onze grootste vijand. Aan de ene kant kunnen we niet meer zonder, aan de andere kant irriteert het wangedrag in groepschats ons mateloos. Daarnaast is privacy een big issue tegenwoordig, en we weten allemaal dat bedrijven als Facebook, Whatsapp, Google lang niet altijd onze privacy respecteren. Enfin, wij zetten de vijf meest voorkomende irritaties voor je op een rij.

1. Een overload aan berichten

Je hebt even niet op je telefoon gekeken, omdat je iets nuttigers deed met je leven, en hebt opeens 327 berichten gemist op WhatsApp. Je vrienden zijn helemaal los gegaan over dat ene festival waar jullie met zijn allen heel willen, over het cadeau voor die ene vriendin die jarig is of over de roddel van de dag. Het is leuk om met elkaar te kletsen, maar je kunt natuurlijk ook overdrijven.

2. Vrienden die niet reageren

Wanneer er iets geregeld moet worden is er niets irritanter dan de groepsleden die niet reageren. Als je iets met zijn allen wilt ondernemen, is het handig om te weten wie er meedoet, wat iedereen te besteden heeft en wat de voorkeuren zijn. Maar sommige vrienden voelen zich kennelijk te goed voor een groepsgesprek en moet je elke keer weer apart een berichtje sturen. Om vervolgens te horen dat het ze niets uitmaakt. ‘Stuur maar een tikkie als het is geregeld’. Lekker makkelijk is dat!

3. Veel foto’s en video’s

Met zijn allen naar een feestje geweest en naderhand de foto’s en video’s van die dag met elkaar uitwisselen? Dat gaat voor de verzender natuurlijk het makkelijkste via de groepschat waar iedereen in zit. Alleen een beetje jammer dat je zelf vaak maar op een klein deel van al die beelden te zien bent. En als je niet oplet slurpt het wel je mobiele data op en staat je telefoon er in één klap vol mee.

4. Onzinnige gesprekken

Groepschats zijn ideaal wanneer je iets moet regelen met zijn allen, of wanneer je al je vrienden in één keer op de hoogte wilt stellen van een belangrijke gebeurtenis. Maar soms slaan de gesprekken he-le-maal nergens op. Roept er plots iemand ‘selfie-time’ in het leven, worden er aan de lopende band gifj’es gestuurd of staat het gesprek opeens vol dronkenmanspraat. Hou dat liever achterwege.

5. Werkgesprekken in je vrije tijd

Misschien doen de meeste ergernissen zich nog wel voor in de werkgerelateerde groepschats. Gesprekken die net iets te privé worden, die net iets te lollig zijn of nog erger: werkbesprekingen in je vrije tijd. Een groepschat voor werk zou over werk moeten gaan en alleen onder werktijd actief moeten zijn. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn, mensen?!

Zorgeloos WhatsAppen

Genoeg data hebben om al je Whatsappgroepen te onderhouden? Zoek dan een abonnement dat bij jou past! Je kunt online heel gemakkelijk sim-only-abonnementen vergelijken bij Simyo. Kijk bijvoorbeeld naar het aantal MB’s binnen je bundel, de betrouwbaarheid van het netwerk en de flexibiliteit van de provider. Ook handig: tegen welke prijs kun je mobiele data bij kopen als je over je bundel heen gaat? Hoef je niet meteen in de stress te schieten als je vrienden veel video’s en gif’jes sturen in de groepschats.

Deel dit artikel met je vrienden om ze zich netjes te laten gedragen op Whatsapp. Of anders het laatste artikel op Nu.nl over het whatsappgroep wangedrag: Zo gedraag je je netjes op Whatsapp.!

Zo beveilig je in 2019 je slimme apparaten

Previous article

Tanden Bleken Thuis: Verstandig of toch beter later doen?

Next article

You may also like

More in Social Media