Fun & Verstandig

Creëer je eigen unieke bakcreatie. Maak gebruik van kleurstof!

0

Als je gaat bakken wil je misschien je taart, cake of koekjes een aparte kleur geven met fondant of marsepein. Deze grondstoffen kun je kleuren met de voedingskleurstof die je koopt bij Baktotaal Bouwhuis. De kleurstoffen zijn uiteraard niet schadelijk voor de gezondheid, ze zijn gemaakt van uitsluitend eetbare ingrediënten. Je kunt alle kleuren in diverse tinten gebruiken. Meer weten over kleurstof? Lees dan dit blog!

Oefening baart kunst

Naast de voedselkleurstof om grondstoffen te kleuren, zijn er ook sprays en poeders waarmee je eenvoudig je gebak en andere creaties kleurt. Zo kun je bijvoorbeeld een versiering aanbrengen op een taart of cake. De spray is zeer geschikt om een versiering aan te brengen of een tekst. Dit vraagt uiteraard wat handigheid, maar als je een beetje oefent zal je merken dat het je steeds beter afgaat om speciale versieringen aan te brengen. Je geeft je je taart of cake hierdoor meteen een heel persoonlijk tintje. Heb je het liefst alle kleuren op voorraad? Bestel dan een set van verschillende kleuren kleurstof. De kleurstof is koel en droog bewaard lang houdbaar.

Begin in het midden van jouw creatie

Begin met een klein beetje om te zien wat het effect is. Als de kleur niet donker genoeg is naar je zin, dan kun je wat meer kleurstof toevoegen. Als je werkt met rolfondant kun je de voedselkleurstof het beste in het midden aanbrengen, zodat dit niet op je handen komt. Wil je zeker weten dat je geen kleurstof op je handen krijgt, draag dan latex handschoenen tijdens het kleuren.

Gel, airbrush en natuurlijke kleurstoffen

Naast de poeders en sprays kan je ook vloeibare kleurstoffen, airbrush kleurstoffen en natuurlijke kleurstoffen bestellen. Met een gel variant van merken als BrandNewCake of Rainbow Dust geef je al je fondant en suikergoed een mooi kleurtje. Ook met vloeibare kleurstof voorzie je al je baksels van een unieke uitstraling in een kleur naar wens. Vind je het een gedoe om alles te kleuren? Kies er dan voor je taarten te versieren door middel van een airbrush set. Hier stop je de bijbehorende kleurstof in en je brengt het gemakkelijk aan zonder knoeien! Gaat je voorkeur uit naar natuurlijke producten? Die hebben we ook voor je. Al deze kleurstoffen zijn gemaakt zonder kunstmatige bijproducten. Je geeft je materialen hiermee een fris kleurtje.

Baktotaal Bakhuis

Als je voedingskleurstof wilt gebruiken bij het bakken van taarten, koekjes, cakes of cupcakes, koop je dit bij Baktotaal Bouwhuis. Bestel je favoriete kleurstof gemakkelijk en snel via onze webshop. Uiteraard kun je dan ook direct de benodigde bakmixen mee bestellen. Je hebt je bestelling al binnen enkele dagen in huis. Vrijwel alle artikelen zijn uit voorraad leverbaar.

Oogproblemen tijdens de zwangerschap? Dat is helemaal niet zo gek!

Previous article

Tapijttegels zijn een uitstekende keuze!

Next article

You may also like