Tech & Gadgets

Alles wat je moet weten over een kokend water kraan

0

Het wordt tegenwoordig steeds populairder, de zogenoemde ‘3-in-1’ waterkranen. Je ziet hier vaak reclame over voorbij komen op de televisie, maar wat houdt een kokend water kraan nou precies in? En heeft het veel meer voordelen dan een normale kraan? Bovendien zijn er ontzettend veel merken, maar welk merk komt nou het beste uit de test? Als je jezelf dit soort vragen al langer afvraagt, lees dan vooral door. Wij hebben voor jou de antwoorden op deze vragen beantwoord.

Waardevolle toevoeging 

Het gebruiken van een waterkoker voor kopje thee in de avond of het koken van een eitje in de ochtend wordt gezien als de standaard. Maar wat als dit nog makkelijker en sneller kan? Zonder dat het water eerst in de waterkoker verwarmd hoeft te worden? Een kokend water kraan brengt veel voordelen met zich mee en daarmee is het een waardevolle toevoeging voor jouw keuken. Allereerst is het water gelijk aan de kook en hoef je dus niet enkele minuten te wachten. Bovendien scheelt het ruimte, omdat de waterkoker op het aanrecht verleden tijd wordt. Dankzij een flexibele uittrek slang kun je gemakkelijk alle hoekjes meepakken tijdens het afwassen. Dit maakt het afwassen nog gemakkelijker. Daarnaast is een kokend water kraan per definitie energiezuinig. Sterker nog, een kokend waterkraan van bijvoorbeeld Quooker verbruikt minder energie dan een waterkoker! Het heeft namelijk slechts 10 watt aan energie nodig om het water boven het kookpunt te bewaren. Bovendien kookt precies de hoeveelheid water die je nodig hebt en daardoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van kokend water. 

Verschillende keukenkranen

Ben je al langzaam overtuigd van een kokend water kraan? Dan vraag je jezelf vast af wat het verschil is tussen het uiteenlopende assortiment van de merken die dit product verkopen. Want wat is nou precies het verschil tussen een Quooker, Grohe of een Selzius kokend waterkraan? Om het je gemakkelijker te maken, zijn er meerdere websites die inzicht geven in het complete merkenoverzicht. Bovendien worden de prijzen, de design kraan en de functies vergeleken. Wist je bijvoorbeeld ook dat sommige kranen ook van bruisend water kunnen voorzien? Hierbij is het ook mogelijk om te kiezen voor een tweedehandse kokend water kraan. 

Veilig en kindvriendelijk

Je zult je vast afvragen of een kraan waar per direct kokend water uitkomt wel veilig te gebruiken is. Het antwoord daarop is een duidelijke ‘ja’. Een kokend water kraan beschikt namelijk over een beveiliging waardoor er nooit kokend water uit de kraan kan komen zodra de slang uit de kraan getrokken is. Het blijft natuurlijk belangrijk om voorzichtig om te gaan met kokend water, maar dit is nou net de reden waarom er een aantal veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. Zo zijn er kranen die bediend worden door een kindveilige druk-en-draaibeweging, die ervoor zorgen dat het veilig te gebruiken is voor kinderen. Ook wordt de kraan op zichzelf niet heet en spettert het kokend water niet. Dus ook ideaal om aan te schaffen voor als je kinderen hebt!

De beste laptops voor studenten binnen jouw budget

Previous article

Dit zijn de slaapkamertrends van 2023. 

Next article

You may also like