Tech & Gadgets

Alles over een aansprakelijkheidsverzekering + tips om de kosten laag te houden

0

Je wilt er misschien niet te veel over nadenken. Maar weet jij wie er moet betalen als je op een mooie zonnige dag -per ongeluk- de nieuwe meubels van de ouders van een vriendin kapot maakt? Je voorkomt onnodig hoge kosten met een aansprakelijkheidsverzekering. Máár wat is een aansprakelijkheidsverzekering? En kost dat maandelijks veel geld? Wij vertellen je er meer over en geven je 5 besparingstips! 

Een aansprakelijkheidsverzekering: je denkt er vaak pas over na als je er eentje nodig hebt. Dat is zonde, want voor een paar euro per maand ben je al verzekerd. Het is niet wettelijk verplicht om zo’n verzekering te hebben. Woon jij nog bij je ouders? Dan hebben zij het vaak voor je geregeld. Woon je -sinds kort- op jezelf? Dan is het goed om even te onderzoeken of je nog steeds met je ouders bent meeverzekerd. 

Kosten declareren
Wanneer kun je je een beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering? Vaak gaat er iets kapot wat niet van jou is, máár wat wel een beetje jouw schuld is. Moet je dit nu uit je eigen zak betalen? Als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt niet. Dan kun je de gemaakte kosten declareren bij de desbetreffende verzekeraar. Er zijn ook steeds meer verzekeraars die alles voor jou uithanden nemen. Je hoeft het dus alleen maar aan te geven bij je verzekeraar. 

Bespaar op de kosten
Zo’n verzekering kost natuurlijk geld. Om je kosten zo laag mogelijk te houden, hebben wij een aantal tips voor je:

  1. Kijk naar je dekking, soms is het laagste bedrag voldoende. 
  2. Kies voor een eigen risico, dan wordt je maandpremie lager.
  3. Betaal per jaar, ga je bijvoorbeeld voor de FBTO aansprakelijkheidsverzekering? Dan krijg je extra korting als je voor alles in één keer per jaar betalen kiest. Daarnaast is FBTO al vele jaren lang een betrouwbare verzekeraar met een solide reputatie. Bijkomend voordeel is dat de aansprakelijkheidsverzekering van FBTO Wereldwijde dekking heeft. 
  4. Combineer het eventueel met een andere verzekering, zoals een inboedelverzekering. Dan krijg je ook korting. 

Oh happy day!
Zoals je ziet hoef je niet onnodig te veel te betalen voor een aansprakelijkheidsverzekering. Gaat er door jouw toedoen iets kapot? Dan heb jij straks je zaakjes goed geregeld en kun je snel weer genieten van die zonnige dag. 

De hipste schoenenmerken van 2019

Previous article

De hipste meubels van 2019

Next article

You may also like