Tips

Welk type kast is het populairst in 2019?

0

De kast. Een van de handigste meubelstukken, want je kunt er veel in opbergen. Naast de functie, kan een kast ook nog eens heel mooi zijn. Daarom zijn er veel verschillende typen kasten. De ene kast scoort weer meer op schoonheid en de ander op functionaliteit. Maar welke type kast is het populairst?

De open kast – Hello from the other side!

We kennen allemaal de grote Kallax kast van Ikea. Die met die open vierkante vakken en je kunt er doorheen kijken als je aan de andere kant van de kast staat. Hello! Alleen is een verandering van het ontwerp de trend van nu.

Met een industriële twist aan een open kast, krijgt deze gelijk een heel ander design. Door het stalen framewerk krijgt de kast een minimalistische en toch robuuste uitstraling. Daarnaast zorgt een open kast voor meer licht en staat er geen groot massaal meubelstuk in de kamer. Twee nadelen: alles wat in de kast ligt of staat moet wel netjes zijn, want je ziet het altijd. Daarnaast vangt een open kast meer stof waardoor je veel blijft poetsen. 

Make it how you want it

Ga je toch liever voor een dichte kast of droom je altijd al van een inloopkast met kasten ter grote van de hele muur? Bij Kastengigant kun je kasten en kastdeuren op maat laten maken. Een kast ter grootte van je hele muur is een droom voor velen. Als je ook nog eens een mooie egale kastdeur erin kan plaatsen, lijkt het op een grote muur met opbergruimte. Daarnaast kun je er veel troep in plaatsen zonder dat je het zien.

Houten kast, go for a safari!

Een kast in aardetinten gemaakt van hout of bamboe is het helemaal in 2019. Dit past goed bij de ‘African Safari’ trend. Met de rustige kleuren van je omgeving en de kast waan je jezelf op safari in Afrika. Een boel planten voor de perfecte urban jungle kan dan ook niet ontbreken bij een houten kast! Het voordeel van een houten kast is dat je het makkelijk een ander kleurtje kunt geven. Wanneer jij je interieur verandert, kan je kast mee in een nieuw jasje.

Dé vijf must-have items voor de ultieme zomer aan het strand

Previous article

4 manieren om een ochtendroutine in te bouwen

Next article

You may also like

More in Tips