Tips

Zo regel je je verzekering voor je bromfiets snel en gemakkelijk

0

Als je een scooter hebt dan is het belangrijk om die goed te verzekeren. Zo’n verzekering is verplicht in Nederland, tenminste als het gaat om de verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid. Je bent niet verplicht om je bromfiets te verzekeren tegen diefstal of schade die je zelf hebt veroorzaakt. Maar als je geen WA-verzekering hebt en je wordt door de politie aangehouden of je raakt betrokken bij een aanrijding dan kan je dat een forse boete opleveren. Alle reden dus om dit te regelen voordat je met je scooter de weg op gaat.

Betaal niet te veel premie voor de verzekering voor je scooter

Een goede bromfietsverzekering is één ding, maar natuurlijk wil je niet te veel premie betalen. Daarom is het belangrijk om verschillende verzekeringen te vergelijken voordat je overgaat tot afsluiten. Kijk daarbij niet alleen naar de premie die je moet betalen, maar ook naar de dekking en het eventuele eigen risico. Als je een verzekering hebt gevonden die helemaal naar je zin is dan kun je die direct online afsluiten. De verzekering kan vaak direct ingaan, zodat je vanaf dat moment verzekerd bent. Als dat niet het geval is, houd hier dan rekening mee en ga niet rijden totdat je zeker weet dat je verzekering geldig is.

Wat gebeurt er als ik niet verzekerd met mijn scooter rijd?

Je krijgt gegarandeerd een bekeuring als de politie ontdekt dat je rondrijdt op een scooter die niet is verzekerd. Er worden regelmatig controles gehouden, vaak bij scholen en in het uitgaansleven. Maar dat is niet het ergste. Als je een ongeluk veroorzaakt terwijl je op een onverzekerde scooter rijdt, kan je dat enorm veel geld gaan kosten. Stel dat degene die je hebt aangereden blijvend invalide is of overlijdt, dan kun je rekenen op forse schadeclaims. Dat kan zomaar in de tienduizenden euro’s of meer lopen. Het is dus zeker niet aan te raden om onverzekerd rond te rijden, het risico op verstrekkende gevolgen is daarvoor te groot.

Check jaarlijks je verzekering voor je scooter

Als je eenmaal een verzekering voor je scooter hebt afgesloten dan loopt die stilzwijgend door. Vandaag de dag heb je de mogelijkheid om per maand of soms zelfs per dag op te zeggen. Het loont zeker de moeite om je scooterverzekering jaarlijks tegen het licht te houden. Is er misschien een goed alternatief met een lagere premie? Voldoet de dekking nog aan mijn wensen? Is het nog wel de moeite waard om mijn scooter tegen diefstal te verzekeren omdat hij al wat jaartjes oud is? Dit soort vragen beantwoorden kan je helpen te beslissen of je wilt overstappen naar een andere verzekering. Je nieuwe verzekeraar regelt dit vaak voor je en zegt je oude verzekering op. Controleer altijd of er geen dubbele premie wordt afgeschreven, als dit gebeurt kun je deze storneren oftewel terug laten boeken.

Ga altijd veilig de weg op

Los van het feit dat je je verzekering goed geregeld hebt is het natuurlijk ook belangrijk om veilig de weg op te gaan. Zorg dus dat je scooter in orde is. Als er iets aan mankeert, zoals slechte banden, laat hier dan een monteur naar kijken. Want ook al heb je je verzekering goed geregeld, een ongeluk wil je natuurlijk altijd voorkomen. Door met een scooter te rijden die technisch in orde is verklein je de kans op een ongeluk aanzienlijk.

Beleggen voor vrouwen: dit moet je weten voordat je investeert

Previous article

Wat zijn LED-panelen?

Next article

You may also like

More in Tips