Tips

Hoe vind je de beste prijs voor je internetabonnement?

0

Heb je een internetabonnement? Die kans is behoorlijk groot, want vrijwel iedere Nederlander heeft in zijn of haar huis een aansluiting op het internet. Met zoveel klanten, zijn er natuurlijk ook aardig wat providers die internetaansluitingen en abonnementen aanbieden. Hoe vind je tussen al die aanbieders nu degene die het best bij je past? En hoe weet je zeker dat je de beste prijs betaalt?

Stap 1: wat heb je nodig?

Om de beste prijs voor je internetabonnement te vinden, zal je eerst moeten weten wat je nu eigenlijk precies nodig hebt. Ben je een grootgebruiker van het internet, en worden er bij jou in huis vaak tegelijk verschillende apparaten gebruikt die allemaal veel internetsnelheid vereisen? Doe je aan online gaming, gebruik je veel apparaten om streaming tv of films te kijken en ben je tegelijk ook nog eens aan het videobellen? Dan heb je een abonnement met een hogere snelheid nodig dan wanneer je alleen zo nu en dan het nieuws en je mail checkt. Je kunt momenteel eigenlijk geen enkele ‘traditionele’ verbinding met glasvezel vergelijken. Gebruik je veel data, dan is het altijd een aanrader om te kijken of glasvezel bij jou in de buurt beschikbaar is. Gebruik je minder, probeer dan goed in kaart te brengen wat je precies nodig hebt.

Stap 2: uit welke providers kun je kiezen?

Weet je eenmaal wat je nodig hebt, dan kun je gaan kijken welke providers dit aanbieden. Daarvoor kun je zelf alle providers op gaan zoeken, maar sneller gaat het vaak als je naar een prijsvergelijkingssite gaat; daar staan ze al voor je op een rijtje. Zoek tussen het grote aanbod het abonnement dat aan jouw eisen voldoet, en bekijk welke providers deze snelheid allemaal aanbieden.

Stap 3: welke biedt de laagste prijs?

Weet je uit welke providers je kunt kiezen, dan kun je ook de ene provider vergelijken met de andere. Welke biedt de snelheid die je nodig hebt tegen de laagste prijs aan? Ook dit kun je op prijsvergelijkingssites snel onder elkaar vinden, dus veel tijd hoeft dit niet te kosten.

Het valt wel aan te raden om ook even wat reviews over de providers die er positief uit komen rollen te bekijken. Een hoge snelheid en een lage prijs zijn leuk, maar als de provider om de haverklap storingen heeft, kun je er nauwelijks van genieten. Ook kan het goed zijn om eens te kijken hoeveel je voor een abonnement betaalt met een iets hogere snelheid dan je nu nodig hebt. De ervaringen wijzen namelijk uit dat we het internet steeds meer gaan gebruiken; kies je een abonnement met een heel lage snelheid, dan bestaat de kans dat je al snel weer op zoek zal moeten naar een snellere aanbieder.

Mangohouten kasten brengen warmte in het interieur

Previous article

Zo betrek jij de tuin bij jouw woning

Next article

You may also like

More in Tips