Tech & Gadgets

Beleggen voor vrouwen: dit moet je weten voordat je investeert

0

Beleggen is voor iedereen, en hoeft niet anders te zijn voor vrouwen dan voor mannen. Toch? Hoewel wij natuurlijk vinden dat iedereen moet kunnen beleggen, ongeacht je geslacht, laten de cijfers zien dat de beleggingswereld nog steeds veel meer een mannenwereld dan een vrouwenwereld is. Van de particuliere beleggers is slechts een kwart vrouw. Tijd om daar verandering in te brengen! Ben je vrouw en benieuwd naar de wereld van beleggen, bijvoorbeeld in Bitcoin of Ether? Daar leggen we je alles over uit in dit artikel.

Lees je in

Kennis is macht, zeker op het gebied van beleggen. Daarom willen we je adviseren om je eerst te verdiepen in de wereld van beleggen, zodat je weet wat je kan verwachten en beter wordt in het inschatten van risico’s. Er zijn ook aparte boeken geschreven voor vrouwen op de beleggingsmarkt, zoals ‘blondjes beleggen beter’, door financieel journalist (en belegger, een ervaringsdeskundige dus) Janneke Willemse. Als geen ander bespreekt zij in dit boek de aarzeling die je kan voelen voordat je de beurs betreedt, zeker als vrouw in een mannenwereld.

Laag risico, veel spreiden

Veel mensen gaan niet hun geld beleggen met de verwachting er in korte tijd veel meer van de kunnen maken. Het is juist vaker het geval dat men kiest voor een klein risico, waar een klein rendement tegenover staat. Zo heb je voor lange termijn waarschijnlijk een passief inkomen zonder dat je grote risico’s neemt of zomaar grote bedragen investeert. Uit onderzoek is bekend dat mannen eerder geneigd zijn om risicovollere beslissingen te maken, en vrouwen het eerder op safe spelen. Dit zorgt er echter ook voor dat vrouwen beter zouden zijn in beleggen, omdat ze minder snel de fout ingaan.

Elke maand

Wat voor veel vrouwen een aarzeling is om de beurs of te gaan of te starten met beleggen, is dat ze dan in e1én keer een groot bedrag zouden moeten aftikken. Echter is dit helemaal niet het geval als je gewoon elke maand een klein beetje geld overmaakt naar je digitale wallet. Zo mis je maandelijks weinig inkomen en heb je grotere kans dat je je financieel geen zorgen hoeft te maken. Als je namelijk in één keer een groot bedrag uitgeeft, zou het zomaar kunnen zijn dat je aan het eind van de maand ineens krap bij kas zit.

Mede-beleggers

Als vrouw in een mannenwereld ben je al in de minderheid, en waarschijnlijk word je omringd met een heleboel mannen om je heen. Daarom kan het fijn zijn om samen met een groep vrouwen een beleggingsgroep te starten, zodat je met elkaar ervaringen kunt uitwisselen en van elkaar kunt leren. Misschien hebben een paar vrouwen wel hele waardevolle tips! Zulke groepen kun je oprichten door binnen je eigen omgeving of netwerk te kijken of er beleggende vrouwen zijn, maar ook op Facebook bestaan er al talloze dergelijke groepen, waar je je in no-time bij kan aansluiten.

Investeer in merken die je kent

Als je investeert door aandelen aan te schaffen, dan is het fijn om dat te doen bij bedrijven die je kent. Ben je heel bekend in de beauty- of fashionbranche, dan kun je waarschijnlijk veel beter inschatten welke merken het in de toekomst goed zullen doen dan wanneer je dit zou doen bij een branche waar je eigenlijk helemaal niet in thuis bent.

De leukste manieren om een industriële eettafel te combineren

Previous article

Zo regel je je verzekering voor je bromfiets snel en gemakkelijk

Next article

You may also like