Vrouwen & Lifestyle

Zo maak je jouw tuin klaar voor de zomer

0

Wist je dat de lente de perfecte periode is voor het klaarmaken van jouw tuin? In deze blog vertellen we jou daar alles over, zodat jij van de zomer de koning te rijk bent in jouw eigen achtertuin. Lees je mee? 

Door op tijd te beginnen met het klaarmaken van jouw tuin, weet je zeker dat je met de eerste zonnestralen kunt genieten van jouw achtertuin of voortuin. Je kan het klaarmaken van je tuin zo groots aanpakken als je denkt dat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan het herplaatsen van een schutting of een nieuwe grasmat aanleggen. 

Maak een planning 

Aan je tuin werken vraagt om een planning. Allereerst is dat belangrijk omdat je sommige zaken, denk aan het snoeien en kappen van struiken en bomen, rond een bepaalde periode moet doen. Hiervoor mag het niet meer vriezen. Doe je het te vroeg, dan kunnen je struiken doodvriezen. Een planning is ook belangrijk als je iets groots wilt aanpakken, zoals bijvoorbeeld een tuinoverkapping. Je wilt tenslotte niet langer bezig zijn waardoor je met de eerste zonnestralen niet lekker kunt genieten. Maar ook is het belangrijk dat je op het juiste moment planten en zaden in de grond stopt. Planning is dus key. 

Bepaal een budget 

Wie door een tuincentrum slentert kan zijn lol op. Prachtige planten, accessoires, tuinsets en natuurlijk een jacuzzi. Je tuin opknappen kan voor een paar honderd euro, maar als je niet oplet kun je ook zo een paar duizend euro kwijt zijn. Door goed een budget op te stellen voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan. En nog erger: je maar een halve schutting kunt plaatsen.          Dat voorkom je door naast een planning ook een budgetplan op te stellen. 

Vraag hulp 

Als je erachter komt dat in de tuin werken meer tijd vergt dan af en toe een zondag aan de slag, dan is het goed om eventueel professionele hulp te vragen. Uiteraard kun je een tuinman of een klusjesman in de arm nemen voor het grote werk. Zodat je zeker weet dat je op tijd kunt genieten van je tuin! 

Hoe kies je de perfecte bank voor jouw woning? 

Previous article

Dit zijn de verschillende soorten tuinafscheidingen

Next article

You may also like