Tips

Hoe kun je je netjes kleden voor een bijzondere gelegenheid?

0

Als je een bijzondere gelegenheid hebt om naartoe te gaan, bijvoorbeeld een beurs of een evenement, is het belangrijk om een goede indruk achter te laten. Als jij er representatief uitziet, heb je al een hele voorsprong op de rest. Maar niet iedereen voelt zich comfortabel bij het uitkiezen van een geschikte outfit. Voor die personen die zich nu aangesproken voelen, schrijf ik dit artikel. Met de tips die ik hier deel, wordt het een stuk makkelijker om de juiste outfit te kiezen en zorg jij ervoor dat je een onvergetelijke indruk achterlaat.

Stem je outfit af op basis van de gelegenheid

Niet iedere outfit is geschikt voor elke gelegenheid. Bij de ene moet je er wat formeler uitzien, terwijl je bij een andere gelegenheid prima iets meer casual gekleed kunt gaan. Het allerbelangrijkst is natuurlijk dat je je fijn voelt in de outfit die je gaat aantrekken. Je hele uitstraling wordt namelijk anders als je iets draagt waar je je niet comfortabel bij voelt. Zoek eerst uit of de gelegenheid een special dresscode heeft, dan kun je je outfit daarop afstemmen. Waar je bij het ene evenement prima kunt aankomen in een maatpak, is dat voor een andere beurs totaal ongeschikt. Ga je naar een netwerkborrel waar het niet zo stijf hoeft, dan kun je bijvoorbeeld een mooie blouse of shirt op een pantalon dragen. Of draai het om: een nette blouse op een spijkerbroek.

Maak je outfit persoonlijk

Door iets persoonlijks van jezelf toe te voegen aan je outfits, maak je je outfit echt uniek en daardoor val je op. Dit mag van alles zijn. Als jij heel erg van kleurrijke dingen houdt, kun je misschien een kleurige dag toevoegen of leuke happy socks. Naast dat je lekker opvalt met zulke leuke items, voel je je natuurlijk nóg beter in kleding wat je persoonlijk hebt gemaakt. Wist je dat je ook nette schoenen heren kunt kopen in kekke printjes? Op die manier maak je nette items minder stijf en leuk om naar te kijken. Je laat een onvergetelijke indruk achter, want het zal iedereen opvallen dat je er zo leuk en fleurig uitziet. Je kunt hiermee ook anderen inspireren te dragen wat ze leuk vinden en willen.

Maak je outfit af met leuke accessoires

Als je je outfit minder saai wil maken, kun je natuurlijk ook nog wat accessoires toevoegen. Je kunt hierbij aan van alles denken, bijvoorbeeld aan een gekke stropdas, happy socks, een tas, een opvallend horloge of een stoere (zonne)bril. Zorg er wel voor dat het geheel niet te druk wordt, je wil geen wandelende kermisattractie zijn. En onthoud: less is more. Liever één heel goed accessoire dan drie losse dingen bij elkaar. Daarnaast moet je rekening houden met eventuele kleuren, deze mogen niet met elkaar vloeken. Neem desnoods een styliste in de arm, zodat je zeker weet dat je geen modeflater slaat. Of doe een kleurentest, zodat je weet wat mooi bij elkaar past.

Hoe blijf je up-to-date met de nieuwste Asics hardloopschoenen en sportkleding voor dames?

Previous article

Met deze 4 tips bespaar je op een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering

Next article

You may also like

More in Tips