Tips

Hoe kies je de perfecte bank voor jouw woning? 

0

Een nieuwe bank is vaak geen goedkope uitgaven. En juist daarom wil je dat de keuze die je maakt goed is. In deze blog vertellen we jou alles over het uitzoeken van de perfecte bank. 

Welke afmeting heb je nodig in jouw woning?

Wist je dat je soms – ongeacht de grootte van je woonkamer – beter voor één grote bank kan kiezen in plaats van meerdere kleinere banken of stoelen. Dat komt omdat het opties dan veel kleiner lijkt omdat er meerdere kleinere meubelstukken in je woning staan. Het wordt voller hierdoor. Of denk bijvoorbeeld aan een modulaire bank

Welke afmeting heb je nodig in jouw woning?

Als je een bank uitzoekt moet je rekening houden met de hoeveelheid mensen die er gemiddeld op komen te zitten. Een U-bank kan ook uitkomst bieden als je een groot gezin hebt. Of kies voor een extra voetstoel om, als het nodig is, extra ruimte te creëren. Bij twijfel is het goed om je te laten adviseren door een woonwinkel.

Voor wat voor stof en kleur wil je gaan?

In de wereld van stoffen is de keuze natuurlijk reuze. Maar voor welke stof je wilt gaan, heeft met meer te maken dan alleen smaak. Uiteraard heb je het ook over kleur als je het over stof hebt. Maar er zijn ook zaken waar je over na moet denken. Heb je huisdieren? Dan wil je liever geen donkere bank. Hier zie je ten slotte veel haren op. Op een donkere bank zie je ook veel kruimels en vlekken. Wat ook niet ideaal is wanneer je kinderen hebt. 

Meten is weten

Om te weten of een bank in jouw woning past kunnen we maar één ding zeggen en dat is: meten is weten. We hebben het dan niet alleen over het letterlijk opmeten van de bank. Maar let er ook op dat je eventueel een staaltje van de stof en de kleur mee naar huis kunt krijgen. Zo kan je zien of de kleur ook bij de rest van de woning past. En ook kun je vaak in een fysieke winkel een bank natuurlijk uitgebreid testen. Hoe zit de bank, maar ook hoe ligt de bank? Meten is 100% weten wanneer het draait om jouw perfecte bank voor thuis. 

Meer inspiratie nodig voor het vinden van jouw nieuwe boek? Bekijk dit artikel eens!

Hét geheim voor mooie, sterke nagels: 5 makkelijke tips

Previous article

Zo maak je jouw tuin klaar voor de zomer

Next article

You may also like

More in Tips