Tips

Deze dingen moet je doen om je tanden wit en stralend te houden

0

Mooie witte tanden zijn volgens veel mensen de basis van een prachtig gezicht en deels is dat natuurlijk zo. Er zijn verschillende manieren om een gebit wit te maken en te houden en om er zo weer stralend uit te zien. Daar gaan we ons in dit artikel wat meer op focussen: hier zijn een aantal tips om de mooiste tanden te krijgen.

Chemische middelen werken niet altijd goed

We waarschuwen je graag tegen het gebruik van chemische middelen. Hoewel het goed werkt – je tanden worden mooi bleek – is het niet altijd het beste voor je tanden op de lange termijn. Bovendien zijn het vaak behoorlijk prijzige behandelingen die niet iedereen kan betalen. Daarom is het belangrijk om ook te weten hoe je op andere manieren tanden mooi stralend kan houden.

Gebruik de juiste tandpasta

Er zijn verschillende soorten tandpasta die ervoor zorgen dat je mooiere en wittere tanden krijgt. Je kunt deze tandpasta net zo gebruiken als gewone tandpasta. Ook zijn er verschillende spoelmiddelen of mondwater te koop waarmee je hetzelfde doel kunt bereiken. Ga naar de (online) drogist om deze middelen te vinden. Weet wel dat dit resultaat langzaam weer verdwijnt en dat je het dus dagelijks moet doen.

Drink en eet minder geel

Het is belangrijk om te weten waar vergeling van de tanden door komt. Er zijn verschillende oorzaken die je uit je leven kunt halen om je tanden wit te houden. Eén van de slechtste middelen om te gebruiken is koffie: koffie maakt je tanden geel. Ook roken is erg slecht voor je tanden en de kans dat ze bij rokers wit blijven, is bijna onmogelijk. Ook rode wijn kan ervoor zorgen dat je tanden ietwat verkleuren.

Flossen werkt ook

Wist je dat het helpt om te flossen tegen gele tanden? Het is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek dat als je verschillende flosmiddeltjes inzet, dat op die manier je tanden schoner blijven. Flos dus veel, maar gebruik ook een tongschraper bijvoorbeeld. Vaak zijn een slechte adem en een geel gebit beide tekenen van veel vieze en slechte bacteriën in je mond waar je maar het best afscheid van moet nemen.

Haal ongezonde tanden weg

Heb je tanden die niet meer gezond zijn, dan is het helemaal niet gek om ze te laten trekken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om ze nog te redden met een behandeling van de wortelkanalen, maar wetenschappers zijn erover verdeeld of dat wel echt gezond is. Je kunt dan kiezen voor een implant en die blijven altijd mooi wit.

Bewerk je gebit

Met esthetische tandheelkunde kun je ervoor zorgen dat jouw gebit niet alleen mooi en recht wordt, maar ook dat ze weer wit en stralend worden. Daarom raden we deze tandbehandeling aan voor iedereen met een aanleg voor gelige tanden. Het woord ‘esthetisch’ betekent natuurlijk ‘elegant’ of ‘mooi’ en dat is wat jouw tanden worden als je zo’n tandbehandeling ondergaat.  

Krijg inspiratie van deze 5 bekende Interieurstylisten

Previous article

Zo help je je beste vriendin na een gebroken relatie of huwelijk

Next article

You may also like

More in Tips