Vrouwen & Lifestyle

Dit zijn de verschillende soorten tuinafscheidingen

0

Een tuinafscheiding betekent letterlijk een voorwerp dat je plaats tussen de ene tuin en de andere tuin. Hierdoor creëer je niet alleen privacy, maar het zorgt ook voor meer groen of juist meer schaduw. Er zijn veel verschillende soorten tuinafscheidingen. In deze blog vertellen we jou er meer over. 

Als we het hebben over tuinafscheiding komen we natuurlijk al snel uit op bijvoorbeeld een schutting. Vaak zijn deze tuinschermen van hout gemaakt. Maar we willen je ook laten zien dat er meer optie is. Hout is de meest voorkomende tuinafscheiding. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een haag of heidematten. 

Tuinhek van metaal

Naast veel natuurlijke vormen van tuinafscheiding, kun je er ook voor kiezen om te gaan voor een tuinhek metaal. Dat komt omdat metaal heel sterk is, met als voordeel dat het dus langer goed blijft. Hout moet je bewerken en dat is met ijzer ook niet zo. Het is dus een duurzaam en sterke oplossing als je een afscheiding in jouw tuin wilt plaatsen. Ook kun je er gemakkelijk een deur in plaatsen. 

Andere materialen 

Uiteraard kun je naast hout en metaal nog kiezen voor andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan muurblokken, baksteen of planten en bloemen. Daarin kun je natuurlijk ook spelen, zoals deels verhoogde bloembakken en deels een schutting. Wat ook een duurzame oplossing is, zijn schanskorven met keien erin. Dit is ook een natuurlijke plek voor insecten. Als je voor meer onderhoudsvrije varianten wilt gaan dan is het slim om te kiezen voor aluminium, zoals metaal wat we je net vertelden of composiet. Hierdoor weet je zeker dat je lang plezier hebt van je tuinafscheiding. 

Het is daarnaast goed om te vertellen dat je een tuinafscheiding altijd in goed overleg met de buren moet doen. Hierbij is ook de erfgrens erg belangrijk. Een schutting mag bijvoorbeeld niet over de erfgrens van de buren worden gezet. Dit is in strijd met de wet- en regelgeving. Ook met een schutting niet te hoog worden.

Meer hierover weten? Hier lees je alles over de regels rondom je nieuwe schutting.

Zo maak je jouw tuin klaar voor de zomer

Previous article

Helft Nederlanders kijkt liever porna dan porno

Next article

You may also like