Tech & Gadgets

Zo maak je een spa van jouw badkamer

0

Een spa, het liefste zouden we er iedere dag naar toe gaan. Je heerlijk laten verzorgen en vertroetelen. Gelukkig kan je dit gewoon thuis creëren in je eigen badkamer. Wij geven je de tips om een spa te maken van jouw eigen badkamer. 

Regelmatig even naar een kuuroord is voor de meeste niks vreemds. Maar het kan toch wel wat oplopen qua kosten. Daarnaast kan je ook goed heerlijk thuis ontspannen. Alleen moet je hiervoor wel je badkamer juist inrichten. Wij keken wat er nodig is om van jouw badkamer een persoonlijke spa te maken Denk aan een heerlijke douche, je favoriete verzorgingsproducten, kaarsjes en de juiste muziek.

1. Zet je favoriete producten klaar

Door je mooie producten niet in een kastje te leggen, maar juist in het zicht zorg je voor een andere sfeer. Koop daarom die lekkere scrub, bodylotion, verzorgingsolie, shampoo, facewash en conditioner en andere middeltjes waar je zo van houdt. En zet ze bijvoorbeeld mooi uitgestald bij het bad neer of zorg voor een mooi plankje in de douche.

2. De douche lekker heet 

Creëer wat stoom in je badkamer. Dit kan je doen door de regendouche eerst even flink heet te zetten voordat je er onder gaat. Zo krijg je een Turks stoombad in je eigen badkamer. Zet de douche natuurlijk wel weer iets kouder voordat je er onder stapt.

3. Gun jezelf me-time 

Zorg dat je jezelf even helemaal afsluit van de buitenwereld. Dit doe je door te kiezen voor een lekker rustgevend muziekje op te zetten en door de deur op slot te doen. Om nog minder geluid van buitenaf te krijgen kan je ook kiezen voor een vochtige handdoek in de rand van de deur. Dit zal helpen om geluiden te absorberen. En de warmte in je badkamer te houden.

4. Badkleding en handdoeken 

Trakteer jezelf op de lekkere handdoeken en een goede badjas. Zorg ervoor dat alles in de droger is geweest of dat je alles lekker hebt gestreken. Hoe zachter de stoffen zijn hoe lekkerder het ontspannen wordt. Gekreukte en harde handdoeken werken niet ontspannend. En kan je ook minder lekker in ontspannen als je bijvoorbeeld je teennagels wilt gaan lakken.

5. Geuren

Ook geuren kunnen zorgen voor een ontspannend effect. Steek daarom een geurkaarsje, wierrookstokje, of heilig houtje aan om helemaal weg te zakken in die ontspanning. Het is wetenschappelijk bewezen dat geur je dieper helpt ontspannen. Let er wel op dat je de ruimte goed ventileert als je geurelementen gaat toevoegen. Je kan er ook voor kiezen om eerst de ruimte klaar te maken met een wierrookstokje om vervolgens er pas in te gaan. 

6. Verwen jezelf

Nu is het als laatste tijd om wat lekkers voor jezelf klaar te zetten. Omdat jij jezelf wil opsluiten voor de komende drie uur is het fijn om bijvoorbeeld een theetje te hebben of misschien lekkere chocolade om jezelf helemaal te verwennen. Zet dus lekker een thermosfles met thee in de badkamer of zet een flesje bubbels koud om jezelf eens goed te verwennen in jouw persoonlijke spa!

“Mijn partner wil BDSM proberen, ik niet, wat nu?”

Previous article

Kies het perfecte verjaardagscadeau voor je vriendin

Next article

You may also like