Tech & Gadgets

Zo laat je jouw open haard ombouwen naar een elektrische haard 

0

Een knapperend haardvuurtje, kop warme chocolademelk en een goed boek? Is dit systeem niet het fijnste beeld voor de koude winterdagen? Uiteraard! Maar wist je dat je jouw open haard ook kunt laten ombouwen naar een elektrische haard? Dezelfde gezelligheid, maar met meer voordelen! We vertellen het jou in deze blog.

Als je een schouw hebt in jouw huis of appartement met een open haard dan kan je er ook voor kiezen om deze open haard om te bouwen naar een elektrische haard. Want een open haard is natuurlijk heel erg fijn. Het kan ook soms een beetje gedoe opleveren. Alles moet schoon gemaakt worden, je moet houtblokken klaar hebben liggen en dan hebben we het nog niets eens gehad over de geur van een open haard. 

Van open naar elektrisch 

Als je een elektrische haard laat inbouwen op de plek van de huidige schouw dan is dat allesbehalve ingewikkeld. Hoe komt dat? Allereerst zit er natuurlijk al een prachtige schouw. Hierdoor kun je gebruikmaken van deze schouw waardoor de sfeerhaard heel mooi wegvalt in de sfeer van jouw woning. Maar ook als je een klassieke woning hebt waar van oudsher nog een schouw in zit kan je gemakkelijk de schouw in eren herstellen door er een mooie sfeerhaard neer te zetten. 

Staat er een elektrische haard bij jou in de woning? Dan hoef je niet bang te zijn voor gedoe. Houtblokken, rookgeur en brandgevaar zijn volledig verleden tijd. Je hoeft een elektrische haard namelijk enkel en alleen in het dichtstbijzijnde stopcontact te steken. En je kunt al genieten van de warmte. Door het professioneel aan te pakken weet je zeker dat jouw oude open haard vakkundig wordt verwijderd en de nieuwe elektrische haard mooi wordt geplaatst.

Warm en knus

En wist je dat een elektrische open haard evengoed warmte af geeft? Dus je hoeft niet bang te zijn dat die winterse avonden met een goed boek en een kopje warme chocolademelk tot het verleden behoren. Absoluut niet! Sterker nog, de kans dat je snel de elektrische haard nog even aan zet voor het slapen gaan is groot. Gemak dient nu eenmaal de mens! 

Meer lezen over hoe je jouw woning gezellig kan maken voor de wintermaanden? Je leest het in dit artikel!

Open haard: voorkom overlast en stook verantwoord

Previous article

Zo plan je een dagje naar de stad

Next article

You may also like