Fun & Verstandig

Welke verf is het meest geschikt met jonge kinderen in huis?

0

Ouders die een kindje verwachten, werken best met kindvriendelijke verf. Verf die milieuvriendelijk is en op waterbasis zodat je het zonder problemen kunt gebruiken op de muren van de kinderkamer, houten speelgoed of om andere spulletjes voor kinderen te schilderen.

Jaren geleden zat er vaak loodwit in verf, een giftige stof. Dat is inmiddels verboden, waardoor de verf standaard al een stuk kindvriendelijker is. Toch is het verstandig om te wachten tot de verf is uitgehard. Dit is iets anders dan drogen, omdat het uitharden wel tot een week kan duren. In die periode verdwijnen de vluchtige stoffen uit de verf. Dit duurt langer dan wanneer enkel de verf droog en overschilderbaar moet zijn.

Ouders en zwangere vrouwen vinden het belangrijk om met veilige producten te werken. Wanneer je zwanger bent is het geen goed idee de babykamer te verven met verf op terpentinebasis. Wil je schilderen met een verf die zowel veilig is voor zwangere vrouwen als voor de baby? Gebruik dan kindvriendelijke verf! Maar welke verf is nu kindvriendelijk, wat houdt dit precies in en kun je hier ook meubels/speelgoed mee schilderen? De antwoorden op deze vragen vind je allemaal hier.

Wat is de beste verf voor een kinderkamer?

Vooral verf op waterbasis staat bekend als kindvriendelijk. Het gaat om acrylverf die waterverdunbaar is, met name omdat deze producten vlug drogen en nauwelijks ruiken. Er bestaat ook kindvriendelijke verf op terpentinebasis. Als je de verf eerst goed laat uitharden kan het geen kwaad als kleine kinderen daar aan gaan knabbelen. Wij raden aan om Sikkens verf te kopen. Ze hebben een uitgebreid assortiment om de kinderkamer te verven. Zowel verf op terpentinebasis als verf op waterbasis en daarmee watergedragen, zodat ook zwangere vrouwen geen last zal hebben van de geur. Dit heb je natuurlijk wel met verf op terpentinebasis.

Meubels voor de kinderkamer of houten speelgoed verven. Welke verf is geschikt?

Kinderen ontdekken de wereld vaak door van alles in hun mondje te stoppen. Ouders kiezen er dan ook vaak om die reden voor om kindermeubels niet te schilderen. Ze hebben natuurlijk schrik dat hun kindje vergiftigd geraakt door de verf. Dit is voor veel ouders een reden om bijvoorbeeld kindermeubels niet te schilderen. Met verf op waterbasis kun je zorgeloos speelgoed en meubels schilderen. Het opknappen van oude meubeltjes voor in de kinderkamer is superleuk om te doen en maakt het makkelijk kleuren op elkaar af te stemmen. Hiermee creëer je een authentieke, sfeervolle kamer. Je kunt dit doen met leuke kleurtjes, maar neutrale tinten zijn ook prachtig. Lees hieronder een handig stappenplan voor het schilderen van kinderspeelgoed en/of meubels.

De leukste originele cadeaus voor mannen

Previous article

Zo maak je zelf een kast van MDF

Next article

You may also like