Nieuws, Besparen & Geldzaken

Wat is de beste woonkamer indeling?

0

Heb jij een nieuwe woning of ben je toe aan wat verandering? Dan begin je toch waarschijnlijk als eerst in je woonkamer. Dit is een plek waar je op de bank ploft na een lange dag en ontspanning opzoekt. Heerlijk de tv aanzet en misschien wel een spelletje gaat spelen. Daarom is het belangrijk dat juist de woonkamer is voorzien van de perfecte indeling. Maar hoe ziet zo’n indeling er precies uit en waar moet je op letten bij het inrichten van je woonkamer?

De televisie 

Vaak worden woonkamers inricht rondom de tv. Maar er zijn heel veel mogelijkheden om een ontspannen woonkamer te maken zonder dat de tv het episch centrum wordt. Het kan ook heel afleidend werken wanneer de televisie steeds aan staat wanneer er visite is. Een televisie ophangen is wat ons betreft de beste manier. Je hebt dan allereerst al geen tv-meubel nodig. Dit maakt dat je niet speciale meubels haalt die er anders niet hoeven zijn. Zorg ervoor dat je werkt met een bewegende beugel zodat je hem niet per se op het midden van de wand hoeft te doen. 

Het zitgedeelte 

In de intro zeiden we het al, maar in de woonkamer gaat het voornamelijk om het neerploffen op de bank. Dus haal in ieder geval een bank die fijn zit. Een hoekbank kan heel prettig zijn, maar dit adviseren wij alleen wanneer je een grote woonkamer hebt. En hoekbank kan namelijk al een groot gedeelte van de ruimte opslokken. Hierdoor wordt de woonkamer al snel te vol. Heb jij een kleine woonkamer werk dan met open zittingen. Een stoel met een open leuning bijvoorbeeld. 

De eettafel 

Nu komen we bij een belangrijk gedeelte van de woning. Als je wil voorkomen dat je altijd op de bank eet zal je een eettafel in huis moeten zetten. De beste positie voor de eettafel is in de buurt van de keuken. Wanneer je dicht bij de keuken zit hoef je niet zo ver te lopen met het eten. Wanneer je een kleine woonkamer hebt dan kan je zelfs een aparte woonkeuken creëren waar je de eettafel neerzet. 

Kasten en opbergruimte 

In iedere woonkamer staat wel een kast of creëer je ergens opbergruimte. Nu kan je zelf bepalen waar je dit doet in de woonkamer, maar het moet niet in de weg gaan staan. Heb jij grote ramen dan kan je kiezen voor een ombouw tegen het raam aan met daarin opbergruimte. Wanneer je hier leuke kussens op doet kan je het ook nog als extra zitruimte gebruiken. Kies je toch voor een kast zorg er dan voor dat hij nooit grote is dan de bank en zet hem niet vlak bij de bank. Dit zorgt voor een te vol geheel in de woonkamer. 

Verder inrichten van je woonkamer 

Nu heb je de meest voorkomende meubels een goed plekje gegeven en kan het mooi maken beginnen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor kunst aan de muren of mooie vazen en planten. Wij adviseren altijd om echte planten te kiezen, die zorgen niet alleen voor rust, maar gegeven ook ruimte in je woonkamer. Breng nog wat extra kleur in huis door leuke kleden en kussentjes. Een vloerkleed kan een mooie verbinding zijn tussen de woonkamer en de keuken.  

Niet te missen lente- en zomermodetrends voor 2022 vind je hier

Previous article

Financiële zekerheid en een geruststellend gevoel: de voordelen van een notaris

Next article

You may also like