Tips

Overgordijnen een van de populairste soorten raamdecoratie

0

Overgordijnen zijn een bekende en vaak gekozen raamdecoratie. De verduisterende overgordijnen zijn war, isolerend en vooral donker. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei stoffen en kleuren. Het is mogelijk om ze te combineren met elektrische gordijnrails. Deze raamdecoratie kan desgewenst bestuurd worden via een app op je smartphone of tablet. De overgordijnen kunnen dan vanuit elke plek en zelfs via spraakopdrachten worden bediend. 

Het gebruiken van overgordijnen 

Waarvoor kan deze raamdecoratie worden? Met overgordijnen kan het zonlicht overdag worden buiten gelaten. Overgordijnen kunnen gebruikt worden om een hele kamer te bekleden. Bovendien kunnen ze gebruikt worden om bijvoorbeeld slaapkamers te verduisteren. Dankzij hun isolerende werking wordt in de zomer de hitte en in de winter de kou buiten gehouden. Met overgordijnen wordt er ook extra sfeer in je interieur gecreëerd.  Bovendien verdelen overgordijnen de akoestiek in een kamer. 

Ramen verduisteren 

Met overgordijnen kunnen, zoals al eerder opgemerkt, ramen worden verduisterd. Je kunt dan heerlijk slapen in een verduisterde kamer. Verduisterende gordijnen zijn dikker van stof.  Voor een optimale verduisterende werking kunnen deze gordijnen vaak besteld worden met een verduisterende voering. Uiteraard zijn deze gordijnen in veel kleuren leverbaar. Je kunt deze gordijnen combineren met houten jaloezieën. Je hebt dan ’s nachts een verduisterde kamer en overdag voldoende lichtinval. Bovendien geven de houten jaloezieën extra sfeer aan de kamer. 

Trend: velours gordijnen 

Het Franse woord voor fluweel is velours. In de jaren 90 waren velours gordijnen enorm populair. Ze zijn even uit beeld verdwenen, maar tegenwoordig zijn ze weer erg populair.  Ze zijn de trend op veel woonbeurzen. Populaire kleuren zijn emerald groen, poeder roze en nachtblauw. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een andere kleur. Je vindt ongetwijfeld een kleur die perfect past bij jouw interieur. Met velours gordijnen voeg je veel sfeer toe aan het interieur. Ze hebben een bijzonder uiterlijk en zijn bijzonder sfeervol. Natuurlijk kunnen ze goed gecombineerd worden met een andere raamdecoratie. Je kunt ze bijvoorbeeld combineren met je huidige vitrage, Door deze combinatie van raamdecoraties heb je voortaan zowel genoeg privacy als genoeg verduistering. Je kunt velours gordijnen kant en klaar kopen. Aangeraden wordt echter om te kiezen voor maatwerk. Maatwerk is tegenwoordig niet meer zo duur. Na ontvangst van de gordijnen kunnen ze eenvoudig worden opgehangen aan in de rail. Je kunt direct van de velours gordijnen genieten.

Dit moet je vooral niet doen als je een jas wilt wassen

Previous article

Beloon jezelf met sieraden!

Next article

You may also like

More in Tips