Tips

Verschillende soorten taarten

0

Iedereen is wel bekend met taarten. De een is een grotere liefhebber van taarten dan de ander. Toch worden nog dagelijks veel taarten genuttigd. Taarten kunnen namelijk bij erg veel verschillende gelegenheden genuttigd worden. Door het brede assortiment aan smaken van de taarten, zit er voor bijna iedereen wel een taart tussen die diegene lekker vindt. Maar welke soorten taarten zijn er allemaal?

Appeltaart

Om te beginnen heb je de appeltaart. De appeltaart is een van de bekendste en populairste taarten. Een van de redenen hiervan is dat veel mensen een appeltaart lusten. Daarnaast is het maken van een appeltaart redelijk simpel en heb je al snel een lekker stuk taart. Ook kan de appeltaart op veel verschillende gelegenheden gegeten worden. De appeltaart bestaat uit deeg, met hierbij appelstukjes. Het deeg wordt gebruikt als bodem, maar daarnaast wordt het ook nog als reepjes op de bovenkant gelegd.

Cheesecake

Een taart die ook nog steeds een grote favoriet is onder veel mensen is de cheesecake. Deze taart is erg zoet van smaak. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de taart gemaakt met kaas. Hierbij bestaat de taart is de meeste gevallen uit twee lagen. De ene laag bestaat uit koek of cake en de andere laag is een mix van kaas, ei en suiker. Er is niet een soort kaas waarmee de cheesecake wordt gemaakt. Zo kan een cheesecake van roomkaas zijn, maar daarnaast ook van mascarpone of ricotta. Net als de appeltaart kan een cheesecake ook bij verschillende gelegenheden genuttigd worden.

Marsepeintaart

Ook heb je de marsepeintaart. Marsepein wordt erg veel gebruikt bij taarten. Hiermee kunnen namelijk leuke vormpjes gemaakt worden, maar daarnaast kan het ook een leuke kleur aan de taart toevoegen. De structuur van marsepein is deegachtig. In marsepein zit veel suiker met daarbij amandelen. Een echte nederlandse traditie waarbij marsepein niet te ontbreken is, is Sinterklaas. Om aan een marsepeintaart te komen kun je verschillende dingen doen. Zo kun je een marsepeintaart bestellen, maar daarnaast kun je deze ook in de winkel kopen. Een erg leuke en creatieve bezigheid is om zelf een marsepeintaart te maken. Hierbij kun je al je creativiteit in een taart stoppen.

Slagroomtaarten

Een slagroomtaart is een taart met, zoals het woord het al zegt, veel slagroom. Hierbij heb je vaak een bodem van cake, waarop de slagroom ligt. Op de slagroom kunnen vruchtjes liggen, maar daarnaast wordt ook vaak gebruik gemaakt van een foto op de taart. De foto wordt dan op een marsepeinen vierkant geprint en deze wordt dan op de taart geplaatst. Dit kan erg leuk zijn als verrassing voor een familielid of vriend. Wanneer iemand jarig is, kun je dan een leuke of juist gekke foto aan de taart toevoegen.

Mokkataart

Dan heb je ook nog de mokkataart. Deze taart smaakt naar koffie. De ingrediënten die in deze taart zitten zijn, cacao, koffie en melk. Door middel van het melk en de cacao creëer je een lekkere zoete smaak in de taart. De meningen over deze taart zijn erg wisselend. Zo vinden de echte koffieliefhebbers deze taart erg lekker. Voor diegene die geen koffie lusten zal dit een wat mindere optie zijn. De smaak van deze taart is namelijk vergelijkbaar met de smaak van koffie.

Duurste sieraden ter wereld

Previous article

Liposuctie klaar? Wat gebeurt er na een paar jaar?

Next article

You may also like

More in Tips