Tips

Liposuctie klaar? Wat gebeurt er na een paar jaar?

0

Sinds 1983 is liposuctie één van de meest populaire ingrepen binnen de plastische chirurgie. Via kleine sneetjes wordt vet uit je dijen, buik of nek gezogen. Snel, effectief en vaak ben je binnen een week weer aan het werk. Hoe gemakkelijk kan het zijn? Een droom voor velen. Maar waar je misschien niet zo snel bij stilstaat, is wat er na een paar gebeurt. Hoelang blijft het resultaat, wat mag je verwachten?

Mogelijkheden voor liposuctie

De meeste vrouwen die liposuctie ondergaan, doen dit meestal voor hun dijen, buik en nek. Bij mannen vindt liposuctie het vaakst plaats in hun buik en nek. Naast andere medische redenen, is het voor veel mensen de kers op de taart. Het afrondende stukje na een periode van afvallen en een flink gewichtsverlies. Ongeacht de plek, er is één ding dat je niet wilt. En dat is dat het vet weer terugkomt. Maar is dat reëel? 

Vechten om vet

Het feit is dat mensen die een liposuctie aan hun dijen hebben ondergaan over het algemeen na een jaar meer vet op hun buik zien. En heb je zojuist een liposuctie buik ingreep gehad, dan zou je wellicht dikkere armen en dijen kunnen krijgen. Het probleem is als het ware verplaatst. 

Op één of andere manier lijkt ons lichaam te vechten om het vet terug te krijgen. Logisch als je bedenkt dat het duizenden jaren geleden juist van levensbelang was om voldoende vet te hebben. Mensen die vet konden opslaan, konden langer leven als er even geen voedsel in de buurt was.

Belangrijke kanttekening is wel dat de gemiddelde levensverwachting vroeger slechts 20 jaar was. Te kort om je zorgen te maken over hart- en vaatziekten als gevolg van te veel verkeerd vet…

Bewust eten, drinken en bewegen blijft de oplossing

Is liposuctie dan helemaal geen oplossing? Zeker wel. Het is een zeer geschikte methode om overbodig vet of onflatteuze uitstulpingen weg te werken. Belangrijk is gewoon dat je na de operatie bewust eet en drinkt en voldoende beweegt. Dan heb je het meest rendement en het langst plezier van je ingreep.

Verschillende soorten taarten

Previous article

Vliegticket Ibiza: dit kan je verwachten van het Spaanse eiland 

Next article

You may also like

More in Tips