Tips

Veilig op je brommer te rijden met deze 5 tips

0

Het is heerlijk om te toeren op je brommer. Vanaf 16 jaar mag je rijden op een bromfiets of scooter. Hiervoor moet je wel eerst je bromfietsrijbewijs halen. Veilig op je bromfiets rijden begint bij een goede bromfiets en de juiste uitrusting. In deze blog lees je 5 tips over veilig rijden op je brommer. Lees snel verder!

1. Investeer in een helm

Onze eerste en misschien wel belangrijkste tip is om te investeren in een helm. Houd hierbij rekening met het materiaal van de helm, de maat en de pasvorm. Kijk ook even op het labeltje aan de binnenkant of de helm een E-keurmerk heeft. Dit veiligheidskeurmerk geeft aan dat de helm uitgebreid getest is en dat de veiligheid is bewezen. Dat is fijn om zeker te weten. Kies bij voorkeur niet voor een tweedehands exemplaar. Een helm die al een keer is gevallen is namelijk een stuk minder betrouwbaar.

2. De verkeersregels

Om veilig te rijden is het verstandig om je te houden aan de verkeersregels vanuit de overheid. Wij hopen dat je in ieder geval goed heb opgelet tijdens deze theorie. Allereerst mag een brommer niet harder kunnen rijden dan 45 km/u, een opgevoerde brommer is dus niet toegestaan. Wist jij dat de meeste brommerongelukken gebeuren met opgevoerde brommers? Wanneer jij veilig wilt rijden is dit dus zeker af te raden. Hiernaast moet je uiteraard ook rekening houden met algemene verkeersregels, zoals niet rijden met alcohol op, maximumsnelheden en niet door rood rijden.

3. Controleer de banden

Wanneer je veilig op je brommer wilt rijden is het van belang om regelmatig de banden van de bromfiets te controleren. Banden met te weinig profiel kunnen de kans op een valpartij vergroten. Door slechte schokdempers kunnen de banden sneller slijten. Laat dus ook regelmatig de schokdempers even controleren. Soms moet je de schokdempers ook laten vervangen.

4. Sluit een brommerverzekering af

Ben je sinds kort trotse eigenaar van een brommer? Dan moet je je brommer verzekeren, dit is in Nederland verplicht. Met een brommerverzekering ben je goed verzekerd bij diefstal en schade. Dat scheelt weer een zorg! Heb jij nog geen verzekering op het oog? Kijk dan eens bij InShared. Bij deze online verzekeraar vind je betrouwbare verzekeringen voor een prikkie.

5. De laatste check

Onze laatste tip is om voordat jij op je brommer springt nog even een laatste veiligheidscheck uit te voeren. Dit is een check waarbij je de remmen, licht, water en de ketting controleert. Naast dat het goed is voor je veiligheid, is het ook goed voor je brommer. Hiermee laat jij je brommer rustig op gang komen en ga je niet direct met een koude motor op pad.

Hoe kun je je partner helpen met erectieproblemen?

Previous article

Een loungebank staat perfect in de woonkamer

Next article

You may also like

More in Tips