Vrouwen & Lifestyle

Hoe kun je je partner helpen met erectieproblemen?

0

Het kan elke man overkomen en het is ontzettend vervelend: erectieproblemen. Maar ook als je de partner van de man bent, kan het een flinke inbreuk op je seksleven zijn. Intimiteit is tenslotte erg belangrijk in een relatie. Maar hoe kun je als partner je man helpen als je merkt dat er een erectieprobleem is? In deze blog vertellen we jullie er graag meer over.

Je hebben allebei zin en houden ontzettend veel van elkaar, maar het gereedschap werkt niet. Dat is natuurlijk een ontzettend vervelende situatie. Boos of geïrriteerd worden op elkaar en dan maar met de ruggen naar elkaar toe gaan liggen en gaan slapen? Dat werkt natuurlijk niet.

Wat kun je dan wel doen?

Er zijn een aantal dingen die je kan doen waardoor een erectieprobleem wordt verholpen.

  1. Neem de tijd tijdens het voorspel, hierdoor is er meer kans op een erectie
  2. Ga samen naar de huisarts, hij of zij kan je partner onderzoeken en eventueel een medicijn zoals tadalafil
  3. Word samen actief! En dan bedoel we niet direct tussen de lakens, maar erbuiten. Ga wandelen en vergroot je gezondheid. Hierdoor verbetert de bloedsomloop en dat is wat je wilt wanneer je erectieproblemen hebt.

Maar daarnaast is het goed voor jullie allebei om het bespreekbaar te maken. Zoiets is het beste om te doen wanneer jullie niet net willen gaan vrijen. Een eerlijk gesprek is belangrijk wanneer je seksuele problemen wil oplossen. Zorg hierbij ervoor dat je de ander mentaal steunt. Een erectieprobleem is tenslotte lichamelijk. De ander doet het simpelweg niet expres. Houd er rekening mee dat de ander zich misschien wel schaamt of er ook verdriet van heeft.

Sta aan dezelfde kant

Dus spreek je waardering voor hem uit. Eigenwaarde is belangrijk in een relatie en kan door erectieproblemen een flinke deuk oplopen. Veel mannen voelen zich niet langer meer mannelijk en gaan zich slecht voelen over zichzelf. Maar ook als partner. Geef de ander hoop en zelfvertrouwen. Bijvoorbeeld door waardering uit te spreken of door complimenten te geven. Dit zorgt dat jullie samen een team worden en blijven.

Beschadigd haar voorkomen? Zo doe je dat!

Previous article

Veilig op je brommer te rijden met deze 5 tips

Next article

You may also like