Tech & Gadgets

Veilig online betalen: hoe pak je dat aan? 

0

We kopen online heel veel spullen. Van eten bestellen tot aan complete outfits of coole gadgets van over de andere kant van de wereld. Voordat we die spullen krijgen moeten we vaak toch wel echt geld betalen. Wie veilig online wil betalen, kiest ervoor om dit zo veilig mogelijk te doen. In deze blog vertellen we hoe je dit zo veilig mogelijk kunt doen.

Naast online spullen kopen, wordt er ook veel online games gespeeld. Ook hier kopen mensen vaak credit voor bijvoorbeeld. Wist je dat je dit heel veilig kunt doen, door gebruik te maken van bijvoorbeeld xbox gift cards. Zo kun je heel veilig het bedrag op jouw account verhogen, zonder dat je bankgegevens bekend zijn bij Xbox. Maar er zijn nog meer dingen waar jij op kunt letten voor veilig online betalen. 

Is er een slotje in de URL-balk?

Tegenwoordig moeten websites voorzien zijn van een extra beveiliging. Zeker wanneer het gaat om persoonsgegevens zoals de gegevens van jouw bank. Wil jij bijvoorbeeld credit kopen voor jouw ps plus account? Check dan altijd voordat je gaat betalen of er een slotje de URL-balk is. Dit slotje vertelt jou dat de pagina is beschermd. En dat mensen van buitenaf niet bij de informatie kunnen. En dat is wel een veilig idee wanneer jij de gegevens van jouw bank aan het invullen bent. Check dit dus altijd! Ook al lijkt de website betrouwbaar. 

Maak gebruik van VPN 

Een andere manier om ervoor te zorgen dat jij veilig online kunt betalen is door gebruik te maken van een VPN. Dit is een extra beveiliging waardoor jouw persoonsgegevens beter beveiligd zijn. Dit is vooral ook prettig wanneer je bijvoorbeeld veel openbare wifi’s gebruikt. Zoals bijvoorbeeld in de trein of op de universiteit. Een VPN zorgt er ook voor dat je extra veilig kunt betalen met bijvoorbeeld je creditcard of met iDeal. 

Volg je onderbruikgevoel

En dan is er altijd nog je onderbuikgevoel. Het is niet zoals bij een normale winkel dat je naar binnen stapt, iets bekijkt en vervolgens afrekent. Nee, soms zit je op websites waarbij het allemaal net even te mooi om waar te zijn lijkt. Als dit zo is, dan is het belangrijk dat jij je onderbuikgevoel volgt. Lijkt de deal te mooi? Dan is dat hoogstwaarschijnlijk ook. Internetcriminelen zijn misschien uit op jouw gegevens. En dat wil je voorkomen.

Als laatste willen we je nog meegeven dat je nooit zomaar op links moet klikken. Tegenwoordig worden er ook veel onveilige links verstuurd via Instagram en Whatsapp. Je bank verstuurt bijvoorbeeld nooit zomaar een link. En tegenwoordig lijkt ook PostNL de dupe te zijn van internetcriminelen die vanuit hun naam mailtjes versturen. Online betalingen doen, moet je dan ook altijd alleen doen als je voelt dat het klopt. Moet je een raar bedrag overmaken vanuit een bericht, zorg er dan voor dat er een rode vlag begint te zwaaien. En dat je alles snel wegklikt. Want de kans is groot dat je bijna slachtoffer wordt van internetfraude. 

Alles wat je wilt weten over een mobiel abonnement

Previous article

Welke stappen moet je doorlopen voor het aanvragen van een bedrijfslening?

Next article

You may also like