Tips

Op vakantie naar Kaapverdië: dit zijn de leukste plekken om te zien of te doen!

0

Zoek jij de perfecte strandvakantie in bijvoorbeeld het voor- of najaar? Ga dan op vakantie naar Kaapverdië! De Kaapverdische eilanden horen bij het continent Afrika en staan bekend om hun ontzettend gunstige klimaat. Dat betekent dat het zelfs in de winter hier nog goed te vertoeven is. Dus zeg maar dag tegen nat en druilerig Nederland. En: hallo, zonovergoten Kaapverdië!

Eilandgeluk

Op de eilanden kun je heel veel dingen doen die je kunt verwachten op een vakantieplek. Winkelen in leuke kleine boetiekjes, lekker eten en drinken en heel veel zonnen en zwemmen. Maar deze eilanden hebben nog veel meer om te doen én te zien!

 1. Schildpadwandeling
  Maak een prachtige ecotour om de karetschildpadden in hun natuurlijke omgeving te zien. Het strand van Sal is de woonplek van deze bijzondere schildpad. Natuurlijk gebeurt alles met respect voor de dieren. En met geluk zie je de eieren of worden de kleintjes terug naar de zee gebracht!
 2. Zeil met een catamaran naar het eiland Sal
  De zeeën rondom deze eilanden vragen erom: een boottocht. Pak de catamaran en vaar binnen een halve dag naar het eiland Sal vanuit Santa Maria. Om vervolgens natuurlijk heerlijk te zwemmen en te snorkelen tussen de vissen in de baai van Murdeira.
 3. Beklim het hoogste punt van Kaapverdië: Pico do Fogo
  De vulkaan Fogo is al een tijdje rustig. Perfect dus om te beklimmen. Verwacht geen uitgestrekt pad naar boven. Het is een intense klim, maar als je eenmaal boven bent, heb je prachtig uitzicht op de eilanden en de zeeën.
 4. Drijf in het meer van Pedra Lume Salt
  Op deze plek kun je drijven in het zoutmeer of bezoek een van de vele zoutvlaktes. Je kunt hier net zo goed in drijven als in de Dode Zee. En ben je er daarna eruit? Dan voelt je huid zo zacht als een babyhuidje!

Pak je koffers!

Goed om te weten: Kaapverdië bestaat uit tien eilanden. Alle eilanden zijn geschikt om te wandelen, te fietsen en voor uren op het strand te liggen. Lekker eten en een cocktailtje ’s avonds? Je bent op 9 eilanden welkom! Het laatste eiland is onbewoond. Maar over alle eilanden heerst een serene rust, stranden met wit zand en een azuurblauwe zee. Al zin gekregen om je koffers te pakken?

Natuurlijk je haar kleuren? Dit zijn de beste producten

Previous article

Opslagruimte van je iPhone vol? Met deze tips voorkom je dat!

Next article

You may also like

More in Tips