Vrouwen & Lifestyle

Mooie donkere wanden toch gezellig en warm maken: zo doe je dat

0

Als je denkt aan een gezellige inrichting, dan zijn donkere of zwarte muren misschien niet het eerste wat in je opkomt. Toch zien we de laatste jaren steeds meer interieurtrends waarbij er gebruik wordt gemaakt van zwarte muren of wanden, zodat lichte meubels er mooi tegen af steken. Dit geeft een gevoel van ruimte en rust en kan met veel gecombineerd worden. Toch roepen donkere muren eerder een gevoel van rauw of ongezelligheid op. Hoe zorg je dat je donkere muren tóch dat knusse, warme en gezellige gevoel geeft? Bijvoorbeeld door gebruik te maken van onderstaande tips!

Kies voor warm licht

Als er iets is wat bepalend is voor een sfeer, dan is het licht wel. Probeer je het maar eens voor te stellen. Zou je urenlang gezellige en goede gesprekken kunnen voeren met iemand onder een tl-buis? Of een productieve werkdag op kantoor kunnen hebben met enkel kaarslicht? Je begrijpt – voor verschillende sferen is verschillend licht nodig. Lampen van Directlampen bieden een ruim assortiment aan lampen die heel goed staan aan een (donkere) muur.

Breek het oppervlak

En hiermee bedoelen we niet letterlijk dat je het oppervlak moet ‘breken’, maar het gevoel van eenheid kan bij een muur eenvoudig doorbroken worden door decoraties of accessoires toe te voegen. Ook een muurlamp kan extreem bijdragen aan de knusheid van de donkere wanden, omdat deze soms ook nog licht naar boven of beneden uitzenden, en dus een extra dementie toevoegen aan de muur. Ook kun je altijd kiezen voor leuke schilderijen of andere vormen van decoratieve kunst.

Zachte stoffen

Een donkere muur kan bij een industriële stijl toch al snel nóg harder ogen. Terwijl een donkere muur gecombineerd met zachte stoffen zoals fluweel, een veel rustiger en evenwichtiger beeld kan geven. Als je dus kiest voor een donkere muur in huis, zorg dan dat je de rest van het huis wat ‘zachter’ houdt om een mooi contrast te creëren. Denk bijvoorbeeld aan leuke trendy fluwelen kussens voor op de bank.

Kleuren in huis

Donkere muren zijn natuurlijk prachtig, maar geven het huis natuurlijk niet per se veel kleur. Kleur kun je natuurlijk op heel veel andere manieren alsnog toevoegen! Dat kan uiteraard door te kiezen voor gekleurde meubelstukken, maar een grote bos gekleurde bloemen kan ook al veel kleur toevoegen in huis.

Wat voor vloerkleding past waarbij? Zo match je altijd goed

Previous article

5 leuke dingen om te sturen aan iemand die ziek is

Next article

You may also like