Tips

5 leuke dingen om te sturen aan iemand die ziek is

0

Als iemand in je omgeving ziek is, of dat nou een griepje is of een vrije ernstige ziekte – dan is het altijd even zoeken hoe je het beste iemand kan helpen. Je wil iemand niet belasten, maar natuurlijk wel je medeleven tonen of hulp aanbieden. Dit vraagstuk is anno 2020 urgenter dan ooit – door de coronacrisis kennen we allemaal wel iemand die hier, of door iets anders, ziek is geworden. Als je wel iets voor iemand wil doen, maar even niet weet hoe: wij geven in dit artikel vijf originele tips om aan iemand te sturen die ziek is.

Bestel een fruitmand

Iemand die ziek is, kan over het algemeen wel een goede dosis vitamines gebruiken. En omdat je zelf dan vaak niet (meer) in staat bent om even naar de supermarkt te lopen, is het heel fijn als een vriend of geliefde een fruitmand laat bezorgen. Een fruitmand bestellen is ontzettend makkelijk en lijkt een klein gebaar, maar kan heel veel betekenen voor iemand.

Puzzelboekjes

Als je ziek bent kan je je vaak niet concentreren, maar is het wel fijn om iets te doen wat de tijd een beetje kan verdrijven. Hoewel computer- of telefoonschermen een zieke geest soms nog wat extra hoofdpijn kunnen bezorgen, zijn tijdschriften of puzzelboekjes vaak nog wel ‘ziek-vriendelijk’.

Een kaartje

Het versturen van een kaartje lijkt misschien ontzettend cliché en makkelijk om te doen, maar juist omdat het versturen en krijgen van kaarten de laatste jaren zo ontzettend schaars is geworden, is het ontvangen van een handgeschreven kaart des te bijzonderder. Een handgeschreven tekst waardeert men over het algemeen toch meer dan een appje.

Een bos bloemen

Dit behoeft natuurlijk niet veel uitleg. Wie wordt er nou niet vrolijk van een bos bloemen?

Eten en drinken

Zieke mensen zullen waarschijnlijk eten en drinken niet op de eerste plaats zetten. Des te belangrijker, als iemand in hun omgeving, om ervoor te zorgen dat ze alsnog wel genoeg binnenkrijgen. Hoe je het ook doet, of je het zelf langs brengt of laat bezorgen – al breng je je zieke vriend(in) maar een kop soep, waarschijnlijk zal het wonderen doen. Een glimlach is al genoeg!

Mooie donkere wanden toch gezellig en warm maken: zo doe je dat

Previous article

Kramp in hand en vingers: oorzaak en wat er tegen te doen?

Next article

You may also like

More in Tips