Tips

Met deze 4 tips bespaar je op een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering

0

De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft een particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Helaas heb je hier niets aan voor je bedrijf, want deze verzekering dekt geen schade die je aanricht tijdens het uitoefenen van je beroep. Er zit dus niets anders op dan een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten als jij je wilt beschermen tegen zakelijke schadeclaims. Omdat je hier premie voor betaalt, maak je meer kosten. Uiteraard wil je niet onnodig veel betalen voor deze verzekering. Daarom zetten wij hier 4 tips op een rijtje om te besparen op een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering.

1. Kies de beste dekking voor je bedrijf

Sommige ondernemers sluiten de eerste beste zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af die ze tegenkomen. Dit is weliswaar makkelijk, maar je betaalt mogelijk onnodig veel premie als je deze aanpak hanteert. Niet ieder zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is namelijk hetzelfde. Zo kun je alleen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten, maar er zijn ook verschillende aanvullende verzekeringen waarmee je de standaarddekking uit kunt breiden. Veel verzekeraars bieden bijvoorbeeld een aanvullende dekking voor beroepsaansprakelijkheid aan.

Het verbaast je waarschijnlijk niet dat een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering duurder uitvalt als je deze uitbreidt met aanvullende dekkingen. Kies daarom niet standaard voor de meest uitgebreide dekking, maar breng eerst de risico’s in kaart die je bedrijf loopt. Is de kans op beroepsfouten niet heel groot? Dan heeft het weinig zin om naar bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen met een aanvullende beroepsaansprakelijkheidsverzekering te kijken. Je betaalt dan voor iets waar je geen gebruik van maakt en dat is zonde.

2. Sluit meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af

Naast een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering heb je waarschijnlijk nog een aantal andere verzekeringen voor je bedrijf lopen. Veel vrouwelijke ondernemers hebben bijvoorbeeld ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering, zodat ze verzekerd zijn van inkomsten bij arbeidsongeschiktheid. Als deze verzekering bij een andere verzekeraar loopt dan je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, kun je overwegen om ze bij dezelfde partij onder te brengen. Bij de meeste verzekeraars krijg je namelijk pakketkorting als je er meerdere verzekeringen afsluit. Hierdoor betaal je onderaan de streep minder voor je zakelijke aansprakelijkheidsverzekering.

3. Vergelijk offertes van verschillende verzekeraars

Eén van de makkelijkste manier om te besparen op je zakelijke aansprakelijkheidsverzekering, is door offertes van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Je ziet dan snel genoeg dat de premie van deze verzekering bij de ene partij een stuk hoger ligt dan bij de andere. Vraag daarom vooral offertes op bij meerdere verzekeraars en leg deze vervolgens naast elkaar. Focus je hierbij niet alleen op de prijs, maar kijk liever naar de dekking.

4. Schakel hulp in

Ben je niet thuis in de wereld van verzekeringen? Dan vind je het misschien lastig om te besparen op een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. In dat geval is het niet verstandig om je eigen plan te trekken. Als je dit wel doet, is de kans namelijk groot dat je onnodig veel betaalt voor deze verzekering. Schakel daarom hulp in. Veel verzekeraars helpen je met alle liefde om te bepalen wat de beste dekking voor je bedrijf is. Maak je hier gebruik van? Dan betaal je nooit te veel voor een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering.

Hoe kun je je netjes kleden voor een bijzondere gelegenheid?

Previous article

Waarom bepaalt het type auto de premie van de autoverzekering?

Next article

You may also like

More in Tips