TipsVrouwen & Lifestyle

Mag je sporten na een fillerbehandeling?

0
Mag je sporten na een fillerbehandeling?

Fillers hebben een subtiele, maar merkbare impact op het menselijk lichaam. Na een verkwikkende behandeling met deze wondermiddelen moet je tijdelijk afzien van sportieve avonturen.

In dit artikel vertellen we waarom het niet wordt aangeraden wordt om te sporten na een fillerbehandeling en waar je extra aandacht aan moet besteden.

Waarom is sporten na een fillerbehandeling geen goed idee?

Fillers hebben een aanzienlijke impact op het delicate evenwicht van het lichaam. Na zo’n behandeling kunnen je lichaam en de behandelde zones gevoelig en opgezwollen aanvoelen.

Door te sporten, vergroot je het risico op verwondingen doordat je gewrichten extra worden belast na de behandeling. Het is daarom verstandig om zware inspanningen zoveel mogelijk te vermijden.

In sommige gevallen kunnen lichtere activiteiten nog wel worden overwogen, maar bij twijfel is het raadzaam om professioneel advies in te winnen bij je arts.

Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat sporten het regeneratieproces kan vertragen. Wanneer je je onthoudt van sportactiviteiten, kan het lichaam zich beter richten op het herstel van de zwelling.

Sporten legt te veel druk op het lichaam, wat het genezingsproces kan vertragen.

Hoe lang moet ik wachten met sporten na een fillerbehandeling?

Lees ook: Sporten met een blaasontsteking?

Hoe lang moet ik wachten met sporten na een fillerbehandeling?

Direct na de behandeling kun je je dagelijkse activiteiten oppakken, inclusief douchen. Echter, gedurende de eerste twee weken dien je de sauna, het stoombad, extreme kou en de verblindende UV-stralen van de zon of zonnebank te vermijden.

Bovendien moet je zwaar lichamelijk werk en onverwachtse, overdreven bewegingen vermijden. In de eerste 24 uur na de behandeling wordt aangeraden om lichamelijke inspanningen tot een minimum te beperken, terwijl je zware sportactiviteiten tussen de 2 en 5 dagen moet vermijden.

Welke sportactiviteiten zijn geschikt na een fillerbehandeling?

De geschikte intensiteit van je sportactiviteiten hangt af van de plaats waar de injecties zijn gedaan. Over het algemeen worden alleen gewrichtsvriendelijke oefeningen aangeraden in de dagen na een fillerbehandeling.

Als er fillers zijn geïnjecteerd in spiergebieden, is het verstandig om intensieve sporten te vermijden, omdat de injectie kleine beschadigingen aan de spieren kan veroorzaken. Dit kan je herkennen aan zwellingen en blauwe plekken in het behandelde gebied.

Als je ondanks deze waarschuwing nog wilt sporten, loop je het risico op serieuze spierblessures.

Blaasontsteking bestrijden: Oorzaken, Symptomen en Sporten

Previous article

Zo zorg je voor voldoende opbergruimte in de keuken

Next article

You may also like

More in Tips