Tips

Zo zorg je voor voldoende opbergruimte in de keuken

0

Er is niets zo vervelend als een keuken waarin je niet al je spullen kwijt kan. Een van de eisen van de meeste mensen wanneer ze een nieuwe keuken gaan uitzoeken, is dan ook voldoende opbergruimte in de keuken. Zeker wanneer je een wat kleinere keuken hebt kan het best lastig zijn om veel opbergruimte te creëren. Dan moet je creatief omgaan met de ruimte. Wij hebben daarom wat mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Wel of geen bovenkasten

Een van de meest eenvoudige manieren om je keuken van wat meer opbergruimte te voorzien, zijn bovenkasten. Maar deze kennen wel een nadeel: wanneer de ruimte wat kleiner en donkerder is, zorgen bovenkasten ervoor dat deze uitstraling versterkt wordt. Dat betekent niet dat dit voor iedere kleine keuken geldt, wanneer je voldoende lichtinval hebt, is dit effect al een stuk kleiner.

Kies voor een kastenwand

Wanneer je graag veel kastruimte wil creëren is een kastenwand een ideale uitkomst. Dit zijn meerdere hoge kasten die tegen elkaar worden geplaatst. Hierdoor ontstaat er natuurlijk veel plek om je spullen in op te bergen. Daarnaast is het ook de ideale plek om keukenapparatuur in te bouwen. We zien bijvoorbeeld dat vaak de koelkast, vriezer en oven in de kastenwand worden geplaatst. Een losse kastenwand kent wel een nadeel: ze zijn niet zo geschikt voor de kleinere ruimte. Ze nemen namelijk relatief veel ruimte in beslag. Wanneer je niet veel ruimte hebt, maar toch graag een aantal hoge kasten wil, kun je deze bijvoorbeeld ook tegen een recht keukenblok plaatsen.

Apothekerskast

Een apothekerskast is een hoge smalle kast die je uit kunt trekken. Vaak bevatten deze kasten verschillende schappen waar je bijvoorbeeld kruiden of andere voorraad in kunt bewaren. Deze kasten zijn dus een stuk smaller dan de gemiddelde keukenkast, maar wel net zo diep. Het voordeel hiervan is dus dat een apothekerskast relatief weinig ruimte inneemt. Daarnaast zijn ze ook erg praktisch ingedeeld, waardoor je er veel in kwijt kunt. Bovendien zijn ze ook nog eens heel stijlvol.

Lades in plaats van kasten

Meer opbergruimte creëer je niet alleen door meer kasten te plaatsen, maar ook door creatief om te gaan met de ruimte. Vaak kun je bijvoorbeeld pannen en voorraad net wat makkelijker in lades kwijt. Je kunt er dan ook voor kiezen om meer lades dan kasten in de keuken te plaatsen. Nu wordt dit bij bovenkasten of een kastenwand wat lastig, maar dit kan wel bij de rest van de opstelling. Kies dan bijvoorbeeld voor vrijwel alleen maar lades!

Lade-indelingen

Als je hebt besloten om voor lades in plaats van kasten te kiezen, is het fijn dat je deze zo praktisch mogelijk in kunt delen. Dit kun je bijvoorbeeld met lade-indelingen doen. Er zijn verschillende indelingen die het opbergen van je keukengerei en voorraad net wat makkelijker en praktischer maken. Zo heb je natuurlijk de bestekbakken, die ideaal zijn voor het netjes opbergen van je bestek. Maar er zijn ook indelingen voor het opbergen van potten, kruiden, servies en pannen. Dit voorkomt daarnaast ook dat de lades rommelig worden.

Laat je adviseren

Wil je graag wat tips en advies ontvangen om jouw keuken zo functioneel mogelijk in te delen? Wanneer je een keukenwinkel bezoekt staan er vaak keukenadviseurs voor je klaar om jou te helpen. Zij hebben ervaring met het samenstellen en ontwerpen van keukens en weten dan ook precies hoe ze dit moeten doen. Als je graag uitgebreid advies wil ontvangen is het aan te raden om van tevoren wel even een afspraak te maken. Dan weet je zeker dat er een adviseur tijd voor je heeft.

Mag je sporten na een fillerbehandeling?

Previous article

Hoe overwin je uitdagingen bij het kiezen van een houten vloer?

Next article

You may also like

More in Tips