Vrouwen & Lifestyle

Luie stoel, alles over een relaxfauteuil

0

Iedereen wil na een werkdag heerlijk kunnen relaxen in zijn of haar eigen stoel. In dit artikel vertellen wij je waarom je zou moeten kiezen voor een luie stoel en wat voor opties er zijn voor een relaxfauteuil. 

Je wil comfortabeler zitten dan op een eettafelstoel. Dat is niet gek, want na een lange dag werken is het heerlijk om even te luieren. Zo kiezen steeds meer consumenten voor een relaxfauteuil waar je even helemaal in kan wegzakken. Daarnaast zijn deze stoelen soms ook geïntrigeerd met een sta op systeem. Dit maakt het ook voor ouderen een ideale stoel voor in de woonkamer. Er zijn nog veel meer mogelijkheden, lees je mee? 

Wat is een luie stoel?

Het woord luie stoel wordt vaak gebruikt wanneer we het hebben over een relaxfauteuil. Zo zien we dat er steeds vaker mensen een relaxfauteuil kopen met de reden om te ontspannen. Bij een bank heb je vaak toch nog een recht op staande leuning. Deze maakt het zitcomfort niet zo lekker als bij een luie stoel. De term luie stoel is dus puur om de verbeelding te laten spreken. Het gaat hier om een stoel waar je heerlijk in kan wegzakken en in kan relaxen.

Welke verschillende relaxfauteuils zijn er? 

Om je een inkijkje te geven in alle verschillende luie stoelen die er zijn op de markt hebben we ze op een rijtje gezet. Ze hebben allemaal iets anders te bieden en geven je natuurlijk allemaal een ultiem zitcomfort. 

De standaard relaxfauteuils 

Een relaxfauteuil is ervoor gemaakt om je te laten ontspannen. Het moet ook zijn op een manier die bij je lichaam past. Zo zijn er mogelijkheden om standen te veranderen bij een relaxfauteuil. Niet iedereen heeft hetzelfde postuur en daarom zijn er meerder mogelijkheden. Zo kan je de rugleuning verstellen, je kan bepalen hoever je naar achter zou willen klappen. Het moet ook weer mogelijk zijn om er zelfstandig uit te kunnen komen. Daarnaast kan je armleuningen verstellen en kan je de luie stoel in hoogte verstellen. 

Dit moet uiteindelijk allemaal voor het ultieme zitcomfort zorgen. Maar ook je zithouding is belangrijk en een slechte zithouding kan voor veel klachten zorgen. Lees dit artikel, om erachter te komen wat de beste zithouding voor jou is. 

Sta op stoelen 

Naast de standaard relaxfauteuils zijn er ook sta op stoelen. Vaak worden deze aangedreven door elektromotoren. Deze zorgen ervoor dat jij makkelijker weer uit je stoel komt. Hoe dit werkt? De rugleuning komt doormiddel van een knop die je binnen handbereik hebt weer voorzichtig omhoog. Helemaal totdat je weer recht op zit en met je voeten in het tapijt. Ook hierin zijn er weer verschillende mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor een stoel met stekker of één met een accu die je zo nu en dan moet opladen. Dit is een stoel die het meest wordt gekozen door senioren. Je kan er namelijk heerlijk in wegzakken, maar ook weer gemakkelijk uit komen. 

Extra luxe opties 

Er zijn bij deze stoelen de meest uiteenlopende opties te bedenken. Zo zijn er luie stoelen waarbij je een heerlijke massage krijgt. Natuurlijk betaal je hier wat extra’s voor, maar de massage stoelen worden op maat gemaakt zodat de juiste spiergroepen worden gemasseerd. Daarnaast kan je ervoor kiezen om de gehele stoel op maat te laten maken. Alles wordt opgemeten en je kan aangeven hoe jij het lekkerste zit. Zo creëer jij voor jezelf de ultieme relaxfauteuil. 

De 5 beste smartwatches voor dames

Previous article

Pokeren: een nieuwe ervaring bij een casino 

Next article

You may also like