Tech & Gadgets

Is een uitvaartverzekering wel nodig als je nog zo jong bent?

0

Nu je nog jong bent geniet je vast van het leven. Het wordt je immers maar vaak genoeg gezegd op elke verjaardag: wat lekker dat je nu zo jong bent! Geniet maar van je studententijd! Ach, als ik nog zo jong was als jij… een greep uit de uitspraken die je als persoon onder de 30 maar wat vaak hoort. Misschien studeer of werk je wel, zijn je weekenden je feestmomenten of juist uitrust-mogelijkheden, en is er vooral genoeg ruimte om even jong te zijn en te genieten van het leven.

Dat neemt niet weg dat het belangrijk is om bepaalde zaken te regelen. Ook al wil je daar nog lang geen gebruik van hoeven te maken. Neem bijvoorbeeld een uitvaartverzekering: je hoopt hem vast niet nodig te hebben, maar stel dat er door een ernstig ongeval iets verschrikkelijks gebeurt, wil je je familie natuurlijk liever niet onnodig opzadelen met hoge kosten. Maar, het kost jou wel maandelijks of jaarlijks een afschrijving voor de verzekering, en als je die nog zo’n 60 jaar aanblijft (met een gemiddelde levensverwachting in Nederland van 83.3 voor vrouwen), dan zijn de jaarlijkse kosten voor de verzekeraar bij elkaar opgeteld misschien nog wel hoger dan wat de uitvaartverzekering je familie zou uitkeren na jouw overlijden. Daarom is het goed om na te denken over deze afweging. In dit artikel wordt er meer verteld over uitvaartverzekeringen en wat je kunt doen wanneer je jong bent.

De kosten

Zoals ik net al even noemde, is de belangrijkste motivatie voor een verzekering het niet willen opzadelen van jouw familie en naasten met de kosten voor jouw uitvaart. Een uitvaart kost in Nederland namelijk al snel tussen de 7.500 en 8.500 euro. Dat is natuurlijk al een vrij hoog bedrag, laat staan dat je familie dit moet betalen terwijl ze ook net een dierbare zijn verloren. Terwijl een maandelijkse verzekering je niet altijd klauwen met geld hoeft te kosten.

De premies van uitvaartverzekeringen zijn een stuk voordeliger wanneer je jong bent en dat is wel een goede motivatie om er al vroeg eentje af te sluiten. Dit kan heel makkelijk, gewoon online, vanuit je huiskamer. Hij kost je waarschijnlijk tussen de 4 en 12 euro per maand, voor de rest van je leven. 

De moeite waard?

Om echt te kunnen beslissen of een uitvaartverzekering het helemaal waard is zul je een persoonlijke afweging moeten maken. Ga bijvoorbeeld langs bij je ouders, of praat er met je partner over. Wat vinden zij? Zouden zij een eventuele uitvaart kunnen dekken wanneer dit nodig is? Of wil jij toch echt de verzekering op je nemen?

Als een soort van tussenoplossing kun je ook een wat kleinere verzekering afsluiten (bijvoorbeeld ter waarde van zo’n 5.000 euro), zodat je in ieder geval het grootste deel van de kosten gedekt hebt. Dan ben je per maand maar een paar euro’s kwijt aan een verzekering. Op verschillende websites kun je de prijzen van verschillende verzekeraars vergelijken.

Na het lezen van dit artikel ben je hopelijk iets wijzer over uitvaartverzekeringen en wanneer het slim is om er eentje af te sluiten. Maar wat ik vooral hoop, is dat je hem nog lang niet nodig hebt. Lang leve het leven!

Dit zijn verrassend genoeg de kleinste beroemdheden!

Previous article

Hier shop je de mooiste sieraden

Next article

You may also like