Tips

Zo betrek jij de tuin bij jouw woning

0

Tegenwoordig brengen we steeds meer tijd door in onze tuin. Het is voor veel mensen zelfs een tweede woonkamer geworden, ook al heeft jouw tuin misschien niet eens een dak. Om de tuin nog gezelliger te laten voelen kun je de tuin bij de woning betrekken. Maar, hoe creëer je dit? Hieronder geven wij jou een aantal tips.

1. Binnen en buiten dezelfde stijl

De eerste stap begint om dezelfde stijl te hanteren in de tuin die jij binnen ook hebt. Is jouw huis ingericht met landelijke meubels, of heb je juist een strak ingericht huis waar een Teddy fauteuil deel van mag uitmaken? Op basis hiervan kun jij jouw tuin inrichten. Het werkt tegenstrijdig als je twee totaal verschillende stijlen gaat combineren. Dit kan natuurlijk wel, maar als je de tuin wil betrekken bij de woonkamer kun je dit beter achterwege laten.

3. Stem meubels op elkaar af

Om de tuin bij de woning te betrekken is het belangrijk om eenheid te creëren. En dat doe je door dezelfde stijl te hanteren, zoals hierboven ook al werd benoemd. Kies daarom voor tuinmeubels die goed aansluiten bij de meubels in jouw interieur. Een voorbeeld voor tuinmeubels die bij vrijwel elke stijl past, zijn de Borek tuinmeubels. Deze ogen luxe en strak, maar kunnen ook perfect staan in een landelijke of een Ibiza-tuin.  

2. Plaats een schuifpui

Misschien een grote verandering aan het huis én de tuin, maar een schuifpui zal direct de tuin met de woning verbinden. Je hebt namelijk vanuit de woning zicht op de tuin en andersom geldt hetzelfde. Het lijkt zelfs alsof deze twee gedeelten in elkaar overlopen. Bovendien is een schuifpui ook erg praktisch, want je bent een stap verwijderd van de achtertuin. Een heerlijk idee.

4. Leg de vloer door

Een uitstekende manier om de tuin en het huis met elkaar te verbinden is door de vloer door te leggen. En dit kan makkelijker dan je denkt. Heb je in jouw woonkamer tegels? Leg deze dan ook in de tuin, mits deze daar natuurlijk geschikt voor zijn. Ligt er in de woonkamer laminaat, pvc of een parketvloer? Dan kun je kiezen voor tegels in een houtlook.

5. Dezelfde kleuren

Een tuin bestaat voornamelijk uit groene planten en grijze tegels. Veel mensen vergeten dat je ook kleur kunt toevoegen aan de tuin, door middel van accessoires en de juiste meubels. Bekijk in jouw woonkamer welke kleur of welk materiaal een prominente rol speelt en voeg dit vervolgens toe in jouw tuin. Zo kun je de kleur laten terugkomen in bijvoorbeeld sierkussens en bloempotten, maar ook in de tuinset of aan de schutting.

Hoe vind je de beste prijs voor je internetabonnement?

Previous article

Automatten van hoogstaande kwaliteit

Next article

You may also like

More in Tips