Tips

Mangohouten kasten brengen warmte in het interieur

0

De verschillende lockdowns in corona-tijd hebben de Nederlander nog meer doen beseffen dat ‘eigen haard goud waard is’ … de opkomst van stoere mangohouten kasten nam mede daardoor een extra vlucht, want het exotische mangohout brengt exact die warme in ons huis waar we in deze kille tijden zo naar verlangden.

De tropen dichterbij

Nederlanders hebben een historie als ontdekkingsreizigers … op zoek naar nieuwe gebieden, naar nieuwe smaken en nieuwe gebruiken. Waar het om interieur gaat, is mangohout zo’n ontdekking die wordt omarmt. De mangoboom groeit alleen in tropische klimaten en wordt tot wel 40 meter hoog. De goudbruine kleur wordt vaak wat donkerder nadat het is gebeitst en die warme uitstraling zien we terug bij de mangohouten meubels.

Een tweede leven

Het nadeel van de mangoboom; al na een aantal jaren loopt de productie terug. Of ze worden te groot, waardoor de boeren de vruchten lastig kunnen plukken. Kappen gebeurt daarom op grote schaal en dat hout wordt dankbaar afgenomen door meubelfabrikanten. Er hoeven dus geen bossen speciaal gekapt te worden om meubels te maken, waardoor de keuze voor mangohout een zeer duurzame keuze is.  

Functioneel verantwoord

De keuze voor mangohouten meubels is er dus één met oog voor de natuur … waar het mangohouten kasten betreft, is deze regelrecht gekoppeld aan functionaliteit. Want in ieder huishouden is te allen tijd behoefte aan opbergruimte. Om zaken netjes op te bergen achter deurtjes of in laatjes … of om te pronken met bepaalde zaken in open gedeeltes. Een kast van mangohout is daarom een uitkomst in elke woonkamer.

Typisch mangohout

Past een mangohouten kast ook bij jouw smaak of interieur? Dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Voordelen zijn de warme exotische uitstraling, het duurzame karakter en het minimale onderhoud dat de kast nodig heeft … het materiaal is niet altijd effen en in de kleur tref je wel verschillen aan. Dat past bij het unieke karakter; het is een natuurlijk materiaal dus geen één kast is gelijk. Houd jij van karaktervolle meubels? Dan past mangohout prima in jouw interieur.

De 5 leukste cadeau pakketten om te vragen voor de feestdagen

Previous article

Hoe vind je de beste prijs voor je internetabonnement?

Next article

You may also like

More in Tips