Tips

Heb jij wel eens aan NFT gedacht?

0

Heb je wel eens gehoord van een digitale veiling? Dit gebeurd namelijk heel erg veel. Maar wanneer weet je of zo’n veiling wel veilig gaat? Om zeker te weten dat je ook echt iets van waarde koopt, is het handig om een NFT te kopen. In een NFT wordt onder andere waardevolle kunst geveild of werk van diverse artiesten. NFT staat voor “Non-Fungible Token”. Dit houdt dan ook in dat het niet meer inwisselbaar is, als je eenmaal wat hebt gekocht. Bij de aankoop van bijvoorbeeld een kunstobject, krijg je een digitaal echtheidscertificaat. Deze is onvervangbaar en hiermee weet je dus ook zeker dat jij de enige bent met deze kunst.

Veiling waar je op kunt bouwen

Een groot voordeel aan aan het kopen van een NFT, is dat je na aankoop ook echt de enige eigenaar bent van die token. Dit houdt in dat je deze weer kunt verkopen. De prijs van een NFT kan flink verschillen. Dit hangt dan ook af van verschillende zaken. Zo is de prijs afhankelijk van de afbeelding die je koopt, maar ook hoeveel hiervan in omloop zijn en wie de maker is van deze afbeelding. Het kan dus heel goed zijn, dat jouw gekochte NFT later nog in waarde toeneemt. Dat is natuurlijk super gunstig, aangezien je deze gewoon weer kunt verkopen. Bij een NFT is het overigens niet mogelijk om een vervalsing te maken. Door middel van het echtheidscertificaat weet je namelijk zeker of iets wel of niet goed is. Zodra er een kopie wordt gemaakt, ontbreekt dit certificaat en kun je dus dag zeggen tegen een goede verkoop.

Krijg toegang door middel van crypto

Maar hoe krijg je nou toegang tot zo’n NFT? Want dit is namelijk niet via een normale valuta zoals de euro of dollar. Je krijgt toegang tot zo’n token door middel van crypto. De meest bekende cryptovaluta is dan ook bitcoin. Daarnaast zijn er nog andere soorten crypto op te noemen, maar voor nu is bitcoin genoeg. Je kunt crypto zien als een digitaal betaalmiddel, wat een vervanging is van normale betaalmiddelen. Het is dus ook niet mogelijk om de crypto fysiek in handen te hebben. Het is een soort digitaal wachtwoord, wat je kunt inwisselen voor bijvoorbeeld kunst. Zodra je in crypto gaat handelen, is het heel goed mogelijk dat je hier flinke winst uit haalt. Net zo goed kun je dit binnen enkele seconden weer verliezen of zelfs verlies maken.

Lees je goed in

Voordat je een NFT kunt kopen, moet je dus best wat stappen ondernemen. Je moet aan de slag gaan met crypto en hier moet je zeker wat vanaf weten. Het is dan ook niet aan te raden om hiermee aan de slag te gaan als je hier weinig kennis over hebt. Crypto is vrij lastig om te begrijpen en je moet eerst dit onder de knie hebben voordat je aan de slag kunt met NFT. Zodra je dit wél allemaal weet, is het natuurlijk erg leuk om hier je tijd in te steken.

Waarom zijn pols tracking apparaten tegenwoordig een van de populairste persoonlijke sport gadgets?

Previous article

Dit zijn de voordelen van het kopen van volgers 

Next article

You may also like

More in Tips