Vrouwen & Lifestyle

Heb jij één van de 7 meest voorkomende verslavingen?

0

Heb je een slechte gewoonte die je maar niet kan afleren? Dit is niet gek, want in Nederland hebben enorm veel mensen last van een verslaving. Wij hebben een aantal van de meest voorkomende verslavingen op een rij gezet. En de meest voorkomende kan je misschien al wel raden.. 

Wil jij geholpen worden met je verslaving? cacnverslavingszorg.nl kan je helpen om je verslaving de baas te zijn. 

#7 Koopverslaving 

Dagelijks komen er pakketjes binnen met de meest uiteenlopende producten. Je houdt ervan om uren en uren te scrollen bij Bol.com of een Wehkamp. Dan heb je waarschijnlijk een koopverslaving. Dit is een veel voorkomende verslaving, maar niet één waar je niks tegen kan doen. 

#6 Eetverslaving of -stoornis 

Je bent onzeker, je wil er net zo uitzien als die slanke mensen in je omgeving. Of je kan maar niet stoppen met eten. Dan is eten voor jou een groot probleem en heb je een eetverslaving of juist een eetstoornis. Jouw relatie met voeding is verstoord, en therapie kan hier goed bij helpen. Vaak gaat een eetverslaving ook gecombineerd met een medicijnverslaving, om maar zo min mogelijk op te vallen. 

#5 Gameverslaving 

Nog steeds komen er jaarlijks meer en meer gameverslaafden bij. Dit heeft te maken met de grote hoeveelheid aan mensen die online games promoten. Vooral via Youtube is gamen heel gewoon en wordt er veel geld mee verdient. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook verslavingsklinieken die zich focussen op gameverslavingen. 

#4 Gokverslaving 

Door de Nederlandse staat wordt er veel geld verdient aan gokken. Zo is er recent een nieuwe wetgeving in gegaan waardoor er meer toezicht is op goksites. Maar hierdoor mag er ook meer reclame gemaakt worden voor gokken op televisie. Let dus goed op want dit is een steeds vaker voorkomende verslaving onder jongeren. 

#3 Alcoholverslaving

In onze maatschappij is het gebruik van alcohol geaccepteerd. Dit maakt ook dat het een heel ingewikkelde verslaving is. Want ben je als student verslaafd wanneer je gewoon meedrinkt met iedereen? Een alcoholverslaving kan ernstige gevolgen hebben voor jou persoonlijk maar ook voor familieleden en vrienden. 

#2 Internetverslaving

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone en nog meer mensen kunnen niet zonder dagelijks gebruik van internet. In dertig jaar tijd is de wereld compleet veranderd en hoort social media er helemaal bij. Maar ten koste van wat? 

#1 Cafeïneverslaving 

In Nederland houden we wel van ons bakje koffie. 2/3 mensen drinkt dagelijks koffie en daarvan drinkt 1/3 gemiddeld meer dan drie bakken koffie per dag. Maar in koffie zit natuurlijk ook cafeïne en waar het allemaal onschuldig lijkt kan dit toch behoorlijk jou dag bepalen. 

Wat doen vrouwen het liefst online?

Previous article

Ben ik verslaafd? Kom erachter of je echt verslaafd bent

Next article

You may also like