Fun & VerstandigTips

DIY: geef je tuin een verzorgde en vintage look met deze antieke meubels

0

Zit jij ook zo graag in de tuin? Zeker met de zomerdagen (en avonden!) is een tuin zo’n fijne plek om in te vertoeven. Soms kun je er echter tegenaan lopen dat je niet weet hoe je je tuin nou net die finishing touch kunt geven, waardoor hij er nét iets verzorgder en gestileerder uitziet. Mocht je nog op zoek zijn naar wat botanische inspiratie, in dit artikel leggen we uit hoe je er zelf voor kunt zorgen dat je tuin een verzorgde en vintage look krijgt. Happy DIY!

Investeer in een hovenier

Natuurlijk kun je zelf aandacht besteden aan je tuin, maar je hebt er zelf natuurlijk niet voor doorgeleerd. Een hovenier heeft dat wel, en die heeft naast een opleiding vaak ook jarenlange ervaring. Door iemand met verstand van zaken je tuin te laten bekijken ziet deze er direct een stuk verzorgder uit. Ook kan een hovenier je adviseren over wat voor planten en/of bloemen het het beste zullen gaan doen in jouw tuin. Je zal er zeker geen spijt van krijgen!

Fijne zitmeubels

Een fijn zitmeubel in de tuin is een onmisbaar ingrediënt voor een goede chill plek. Investeren in een duur tuinmeubel is een optie, maar fijne tuinmeubelen hoeven echt niet veel geld te kosten. Kijk bijvoorbeeld eens op Marktplaats of bij het grofvuil. Soms doen mensen fijne stoelen of banken weg terwijl er eigenlijk niets mis mee is. Vaak is dan alleen de bekleding aangetast. Ben je een beetje creatief, bekleed deze meubelen dan zelf en voilá, ze zijn weer als nieuw!

Plaats antiek in je tuin

Plaats voor een mooie look antiek in je tuin, maar zorg natuurlijk wel dat ze tegen een stootje kunnen, of koop de juiste bescherming. De meeste antiek zijn er natuurlijk niet voor gemaakt om een regen- of onweersbui te overleven, maar dat is natuurlijk wel de realiteit van een tuin. De mooiste antiek koop je bij een Antiquair of online.

Een statement piece

Wanneer je één groot statement piece in je tuin plaatst, is dat direct de eyecatcher van de ruimte. Investeer bijvoorbeeld in een grote spiegel die je zelfs zelf kunt versieren, of plaats een kunstwerk in de tuin. Kies er dan wel voor om te investeren in een kunstwerk wat waterbestendig is. Gelukkig heb hier tegenwoordig genoeg opties voor, zoals kunstwerken gedrukt op plexiglas of op zeil. Wist je dat je ook je eigen foto’s hierop kunt laten bedrukken? Ook leuk om cadeau te doen: dan heeft iemand altijd een leuke herinnering in de tuin hangen.

Kies de juiste verlichting

Verlichting kan een sfeer maken of kraken. Kies dus voor een gezellig avondje in de tuin het liefst voor kleine lampjes met zacht en warm licht, zoals een lichtslinger. Die heb je tegenwoordig in de leukste vormen, kleuren en maten. Er zijn lichtgevende discoballen, flamingo’s of -iets meer basic- transparante light bulbs. Voor ieder wat wils! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor ingebouwde led spots in de grond, zodat je ook ’s avonds kunt zien waar je loopt.

Met parfum op de zon in

Previous article

Online geld verdienen: 3 tips om geld op reis te verdienen

Next article

You may also like