Tips

4 tips voor het inrichten van je garderobekast

0

Zijn jouw kleren heilig voor jou? Zoek en koop je alles met de grootste zorg ter wereld uit? Wil je dat jouw kleding nog jaren meegaat? Dan is een goede inrichting van je garderobekast een must. Het zorgt er niet alleen voor dat jij ’s ochtends vroeg alles direct kunt vinden, waardoor jouw outfit on point is. Je kleren gaan ook langer mee als ze goed worden teruggehangen. Volg deze tips en verdwaal niet langer in je eigen garderobekast!

1. Ontwerp je garderobekast eerst vanaf papier

Hoe ga je alle ruimte van jouw kast benutten? Elke centimeter wil je tenslotte goed benutten. Wil je een nieuwe garderobekast of heb je nog bepaalde onderdelen nodig, denk aan lades, dozen, manden of bakken? Die kun je vaak wel vinden bij meubelwinkels of bij de bouwmarkt. De bovenste ruimte van kasten, wanneer je kiest voor een kast tot aan het plafond, zijn ideaal voor spullen die je niet vaak gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan vakantiekoffers of skispullen.

2. Combineer een hanggedeelte met kastenlades

Er zijn kledingstukken die moeten hangen, zodat ze niet kreukelen. Denk aan jasjes en jurken. Maar er zijn ook zeker kledingstukken die het beter doen in een la. Spijkerbroeken, shirtjes, sokken en onderbroeken. Leer jezelf een goede vouwtechniek aan. Bijvoorbeeld de techniek van opruimgoeroe Marie Kondo. Zodat je kleding de aandacht krijgt die ze verdient en jij ’s ochtends niet nog de strijkplank tevoorschijn hoeft te toveren.

3. Kies een plek voor al je schoenen

Struikel jij bij het binnenkomen constant over je schoenen? Slingeren jouw sneakers, slippers of hakken overal rond? Dan is het tijd om een goede plek te creëren voor je schoenen. Er zijn complete sets te koop, die je kunt installeren in je garderobekast. Maar je kunt ook kiezen voor een extern schoenenrek. Een schoenenrek zorgt ervoor dat je schoenen langer mooi blijven, doordat ze niet overal worden neergegooid. Een doos voor je schoenen is een no go, want dat zorgt er juist voor dat je schoenen sneller lelijk worden. Of dat je een paar vergeet, doordat ze onderin liggen. En dat wil je natuurlijk niet!

4. Wassen, strijken, opbergen

Laat je kleding niet onnodig lang stinken in een wasmand. Hang het uit en zodra het droog is, hang je alles terug in je kast. Moeten er bepaalde spullen gestreken worden? Hang het dan niet ongestreken terug in de kast. Alles wat in je kast hangt, is klaar om gedragen te worden. Zo houd jij je kledingkast op orde!

Dit zijn de meest onderhoudsarme tuinmeubelen

Previous article

Zo maak je ontbijt op bed nog nét even iets leuker

Next article

You may also like

More in Tips