Tips

Je eigen winkel openen: wat heb je nodig?

0

’s Ochtends de luifeltjes open. Bord naar buiten. Al je verkoopwaar goed leggen en beginnen maar. Lijkt het jou het einde om een eigen winkel te starten? Lees dan even verder, want wij vertellen je precies wat je nodig hebt om een eigen zaak te beginnen!

Als startende ondernemer is het belangrijk dat je een stappenplan voor jezelf opstelt. Wat heb je allemaal nodig om straks te kunnen verkopen en waar moet je allemaal aandenken. Het is bijvoorbeeld goed om na te denken over wat je wilt verkopen. Wil je bijvoorbeeld een koffiezaakje beginnen of verkoop je straks bijvoorbeeld eigengemaakte tassen? Voor een koffiezaak zul je over andere dingen moeten nadenken dan over een tassenzaak.

Aan de slag met jouw eigen winkel

Welke stappen moet je in de gaten houden voor het openen van een winkel?

  1. Wat wordt mijn rechtsvorm? Je moet je inschrijven bij de KvK. Vind je het lastig welke rechtsvorm er bij jou past? De Belastingdienst en de KvK kunnen je alles erover vertellen.
  2. Schrijf een ondernemersplan. Wie zijn je potentiële klanten? Ben je de eerste of heb je concurrentie? Wat zijn eventuele risico’s. Dit leg je allemaal vast in een ondernemersplan. Dat is niet alleen goed voor jezelf, ook als je eventuele investeerders zoekt, is het belangrijk dat je dit allemaal op papier zet.
  3. Zakelijke rekening kopen. Boekhouders zeggen het allemaal: open een zakelijke rekening. Zo kun je al jouw in- en uitgaven goed gescheiden houden van persoonlijke aankopen en verplichtingen.
  4. Heb jij een vergunning nodig? Bijvoorbeeld om tot laat open te zijn of om alcohol te schenken. Zorg dat je dit op tijd regelt, want vergunningen kunnen nog weleens op zich wachten.
  5. Op zoek naar een fysieke winkel. Je hebt alles geregeld. Nu moet je alleen nog een plek vinden waar je jouw winkel kunt beginnen. Dit kan aan huis zijn, of heb je een ander leuk pand op het oog?
  6. Hoe jij jouw winkel wilt inrichting is natuurlijk voor iedereen anders. Maar een pinautomaat is bijna in alle winkels een must. Je hebt niet alleen de rompslomp met het wekelijks storten van geld, het is ook een stuk veiliger. Je hoeft het geld tenslotte niet te bewaren in een kassa. Een pinapparaat kopen kan tegenwoordig online. Dan ontvang je een handzame pinreader en een online programma. Zo kun jij je klanten makkelijk met de pin laten betalen en houd jij jouw geldzaken veilig.

Als je deze stappen hebt doorlopen ben je al een goed eind op weg. Nu de sales nog halen. Succes met je bedrijf!

Online geld verdienen: 3 tips om geld op reis te verdienen

Previous article

Dit zijn de meest onderhoudsarme tuinmeubelen

Next article

You may also like

More in Tips