Tips

Meer chronische aandoeningen bij vrouwen dan bij mannen

0

We weten niet waarom, maar chronische aandoeningen komen meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Meer dan de helft van de vrouwen kampt met een chronische aandoening. De meest voorkomende aandoening die vrouwen hebben, is hevige hoofdpijn of migraine. Ook een hoge bloeddruk komt bij veel vrouwen voor. Op een latere leeftijd is gewrichtsslijtage, of artrose, ook een groot probleem.

Migraine

Migraine of ernstige hoofdpijn is een aandoening die het meest bij vrouwen voorkomt. Wanneer je migraine hebt, merk je dat je een hevig kloppende hoofdpijn hebt die vaak aan één kant van het hoofd zit. Je kunt ook wel aan beide kanten van het hoofd pijn voelen. Daarnaast ben je met een migraine ook erg gevoelig voor geluid, licht en geuren. Soms kun je ook vlekken in je ogen zien, waardoor je hoofdpijn nog erger kan worden. Er is niet veel bekend over de oorzaak van migraine, maar gelukkig zijn er wel steeds meer medicijnen op de markt tegen migraine. Wanneer je een behandeling neemt tegen migraine, ben je vooral bezig met het vermijden van triggers die jouw migraine aanwakkeren, het verminderen van de pijn tijdens een migraineaanval en zelfs het voorkomen van toekomstige migraineaanvallen.

Hoge bloeddruk

Een hoge bloeddruk is nog een aandoening die veel bij vrouwen voorkomt. Bloeddruk is de druk die bloed uitoefent op de wanden van bloedvaten, wat wordt veroorzaakt door een pompend hart. Wanneer deze druk te hoog is, ontstaat er een hoge bloeddruk. Dit kan schade brengen aan je bloedvaten en je nieren. Ook verhoogt een hoge bloeddruk het risico op hart- en vaatziekten. Wanneer je een te hoge bloeddruk hebt, kun je deze verlagen door middel van gezonde voeding. Denk hierbij aan genoeg groente, fruit, vis, noten, en magere zuivelproducten. Daarnaast is genoeg beweging en weinig stress belangrijk om je bloeddruk op peil te houden. Ook minder zout eten kan een positief effect hebben! Genoeg manieren dus om de kans op een hoge bloeddruk te verkleinen!

Artrose

Artrose, of gewrichtsslijtage, komt twee keer zoveel voor bij vrouwen dan bij mannen. Het is een aandoening die vooral op latere leeftijd voorkomt. Het kraakbeen rondom gewrichten slijt en kan voor pijnklachten zorgen. Gelukkig kun je, net als bij een hoge bloeddruk, de kans op klachten verkleinen door maatregelen te nemen. Ook regelmatige beweging is belangrijk om je gewrichten flexibel te houden. Daarnaast kun je met natuurlijke middelen, de kans op gewrichtsaandoeningen verkleinen. Zo is Groenlipmossel een natuurlijk product waarvan bewezen is dat het gewrichtsproblemen vermindert of zelfs voorkomt! Curcumine is nog zo’n natuurlijk product die de gewrichten soepel houdt en ontstekingen tegengaat! Probeer deze producten dus eens wanneer je klachten hebt of wanneer je gewrichtsproblemen wilt voorkomen!

Waarom deze aandoeningen meer bij vrouwen voorkomen is niet duidelijk. Gelukkig zijn er wel manieren om klachten te verminderen om zelfs te voorkomen. Wie weet kunnen we zo het aantal vrouwen met deze aandoeningen verminderen!

5 geweldige dingen om te doen tijdens een outdoor vakantie

Previous article

De voordelen van de zijdezachte kleding van bamboe

Next article

You may also like

More in Tips