Tips

Welke manieren van beleggen zijn interessant in 2022?

0

Steeds vaker kiezen mensen, zowel consumenten als ondernemers, ervoor om geld te beleggen in plaats van te sparen. Uit recent onderzoek van het Nibud blijkt dat ongeveer een kwart van de Nederlanders belegt en dat ruim 10% er nog mee wil beginnen.

Wanneer je nog geen idee hebt waar je zoal in kunt beleggen, is wel zo fijn om te onderzoeken waar je mee moet beginnen. In 2022 is het bijvoorbeeld interessant om te investeren in CFD, crypto en aandelen. In dit artikel lees je er meer over. 

Waarom we massaal geld steken in beleggen

Voordat je begint met beleggen, is het interessant om meer te weten over waarom we ineens massaal geld aan het uitgeven zijn aan aandelen, crypto, CFD’s en meer. Daar heeft de coronacrisis zonder meer mee te maken. Voor er sprake was van de pandemie ging het redelijk goed op de aandelenmarkt. De coronacrisis zorgde er echter voor dat er wereldwijd economische problemen begonnen te komen. Men, en dan met name de grote ondernemers en investeerders, gingen op zoek naar een alternatief om geld in te investeren. De aandelenmarkt was namelijk allesbehalve interessant te noemen in tijden van een economische crisis.

Al gauw bleek dat de cryptomarkt te zijn, waar we tot op de dag van vandaag de vruchten van plukken. Door de grote interesse en investeringen groeiden de cryptokoersen enorm. Hierdoor werd ook de interesse van de gewone consument getrokken. Nu we wat meer weten over corona en de economie weer wat stabieler is, is investeren in aandelen ook weer aantrekkelijker geworden. Helemaal als je weet dat de rente op de bank historisch laag ligt. Dat betekent dat je niets voor je spaargeld krijgt wanneer je het op de bank laat staan. Daarom besluit menig avonturier om spaargeld te stoppen in beleggingen om er zo wellicht nog wat mee te verdienen.

Idee voor investeren in 2022: kies voor CFD trading

Begin je net met beleggen en vind je het nog lastig om direct een groot bedrag uit te geven aan iets waar je nog niet veel verstand van hebt? In dat geval is het aan te raden om te kiezen voor CFD trading. Wanneer je belegt in een CFD, afkorting van Contract For Difference, hoef je namelijk maar een klein deel te betalen. Wel profiteer je optimaal van de nodige winst als die er is. In het geval van een CFD word je namelijk nooit eigenaar van een beleggingsproduct. Je speculeert alleen mee met de koers van het instrument, zoals de koers van een cryptomunt of een aandeel.

Dat betekent dat je zowel winst als verlies kan maken. Het grote voordeel van investeren in een CFD, bijvoorbeeld van crypto of obligaties, is dat het redelijk toegankelijk is. Je hoeft niet veel geld te hebben om eraan mee te kunnen doen. Ook heb je onwijs veel keuze wanneer het gaat om verschillende soorten beleggingsinstrumenten. Onze tip? Start bij een toegankelijke broker zoals eToro zodat je kennis kunt maken met het investeren in CFD’s. Alleen zo kom je erachter of het iets voor je is.

Investeren in de cryptokoers in 2022

Wat we ook steeds vaker zien is dat ondernemers en consumenten de sprong wagen op de cryptomarkt. De cryptokoersen zitten daardoor al enige tijd in de lift. Net als bij andere beleggingen geldt het bij crypto zo dat het belangrijk is om je in te lezen voordat je gaat investeren. Zolang je met geld investeert dat je eventueel zou kunnen missen en zolang je op de hoogte bent van de nodige risico’s is een gokje wagen op de cryptomarkt zeker een aanrader. Menig expert verwacht dat de waarde van cryptomunten in de komende jaren alleen maar zal toenemen. Door de pandemie en inflatie hebben veel mensen namelijk steeds minder vertrouwen in de economie gekregen.

De kans is groot dat dit wantrouwen de komende jaren groter gaat worden, waardoor nog meer mensen gaan investeren in crypto. In het geval van investeren in cryptocurrency moet je er altijd rekening mee houden dat je dit voor de langere termijn moet doen; wil je er wat mee verdienen. Een aantal cryptomunten dat veelbelovend is voor 2022 is onder andere de Bitcoin, de Litecoin, de XRP van Ripple en de Ether van Ethereum. Natuurlijk kun je tot slot ook in aandelen investeren. Experts tippen onder andere om in 2022 te investeren in aandeel OCI, aandeel Roblox en/of aandeel First Pacific. Niet direct een groot bedrag inleggen? Investeer dan in een CFD van het desbetreffende aandeel.

Een sapkuur om snel gewicht te verliezen

Previous article

Productiever worden door mooie en leuke accessoires

Next article

You may also like

More in Tips