Tips

Meer vrouwen starten een eigen onderneming, maar waar moet je aan denken?

0

De afgelopen jaren is er enorm veel veranderd in het gehele zakenleven. Waar het voorheen nog bijna niet voorkwam dat vrouwen grote bedrijven runden, hebben ze inmiddels steeds vaker de banen van hun eerdere mannelijke werkgevers te pakken gekregen. Goed nieuws voor de feministen onder ons, maar er is natuurlijk nog steeds een lange weg te gaan. Opvallend genoeg lijken veel vrouwen deze kans ook gewoon zelf aan te grijpen door geheel zelf een eigen onderneming te starten. Het aantal vrouwelijke zzp’ers in ons land stijgt bijna iedere dag.

Stiekem ook niet zo verwonderlijk. Het starten van een eigen onderneming geeft vrouwen de kans om het speelveld tussen hun en de mannelijke ondernemers te nivelleren. Bovendien moeten we ook niet vergeten dat veel vrouwen meer ballen in de lucht hebben te houden dan mannen. Denk bijvoorbeeld aan het runnen van een gezin. Want hoewel zowel man als vrouw tegenwoordig werkt, zijn de meeste vrouwen nog altijd hoofdverantwoordelijk voor de zorg van de kinderen. Met een eigen onderneming kunnen ze zelf de uren indelen en werken wanneer hun dat uitkomt. Klinkt goed, nietwaar? Toch zitten er wel enkele addertjes onder het gras. Ondernemen kost immers tijd en er komt veel bij kijken.

Ben jij ook van plan om binnenkort een eigen onderneming te starten? Of ben je deze wellicht al gestart en krijg je deze niet goed van de grond? In dit artikel vertellen we waar je aan moet denken voor een vliegende start!

Denk aan online marketing

Online marketing of content marketing speelt tegenwoordig een cruciale rol bij het verkrijgen van meer zichtbaarheid op de digitale markt. En zoals iedere ondernemer zal beamen is dit meer dan noodzakelijk. De tijd van flyeren of een advertentie plaatsen in een plaatselijke krant is nu echt verleden tijd. Offline marketing is veel minder belangrijk geworden door de jaren heen. De doelgroep bevindt zich grotendeels online.

Zelf kan je dit wellicht ook beamen. Wat doe je bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een bepaald product? De kans is groot dat je dan direct een zoekmachine inschakelt. En ook dan scroll je niet eindeloos verder tussen duizenden zoekresultaten, maar kies je simpelweg voor de zoekresultaten die bovenaan staan. Aan jou dus de taak om ervoor te zorgen dat jouw website in elk geval op de eerste pagina terecht komt en het liefst zo ver mogelijk bovenaan. Zo vergroot je de vindbaarheid van het bedrijf en is de kans op conversie en daarmee een hogere winst veel groter.

Jezelf onderscheiden

Mede door de coronacrisis schieten de nieuwe bedrijven als paddenstoelen uit de grond. Mensen kiezen er massaal voor om zzp’er te worden als er voor hun geen werk meer is in loondienst. Bovendien ligt hier momenteel ook de grootste markt. Mensen kopen veel meer online. Daarom is het juist nu belangrijker dan ooit dat jij jouw bedrijf kunt onderscheiden van de rest. Wat maakt het bedrijf zo speciaal? Wat verkoop jij of welke diensten verleen jij die ervoor zorgen dat jij een streepje voor zal hebben op de rest?

Het is heel belangrijk om jezelf te onderscheiden. Dit kan op verschillende manieren. Denk aan bijzondere manieren voor het promoten van de klant, het bieden van een betere klantenervaring, het gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen en producten of het aanbrengen van inspirerende en unieke ideeën. Door jezelf te onderscheiden, zorg je ervoor dat je niet alleen beter gevonden wordt, maar dat mensen ook sneller terug zullen komen. Zo groeit je bedrijf gestaag verder.

Deurmat met logo: kies een gepersonaliseerde deurmat

Previous article

Je Eigen iPad hoesje Maken

Next article

You may also like

More in Tips