Tips

De beste tips voor het kiezen van een houten vloer

0

Je wilt graag een echte houten vloer in je kamer hebben liggen. Dat snappen we helemaal! Een houten vloer creëert een warme sfeer en geeft veel karakter aan uw huis. Een goed onderhouden houten vloer geeft extra waarde aan uw woning en kan ook gecombineerd worden met vloerverwarming. Voor het kiezen van de juiste vloer geven wij je een paar tips!

De basis

Een vloer dient als basis van de inrichting van je huis. Het is bepalend voor het kleurpalet van de inrichting, de meubels die er in komen te staan en de materialen die je kiest. Bekijk eerst wat je budget is. Houten vloeren zijn aardig prijzig en het kan zijn dat je deze net te duur vindt. Als dat het geval is, kan je ook kiezen voor een goedkoper alternatief met een houtlook, zoals laminaat.

Kies een kleur

Je gaat dus voor een houten vloer, dat heb je al gekozen. Nu de rest nog! Ook houten vloeren zijn er in allerlei verschillende kleuren, maten en patronen. Bekijk daarom goed alle opties die er te vinden zijn. Ga je voor robuust, een fijne plank, grof of een gladde structuur? Bedenk wat er mooi gaat staan in jouw interieur. Een lichte houten vloer geeft een hele andere sfeer dan een mooie donkere. Ook kan het zijn dat de kleuren anders lijken op verschillende plekken. Vraag daarom om een test stuk hout zodat je deze in je kamer kan bekijken. Zo zie je de kleur in het zonlicht, schemer en in het donker wanneer je alle lampen aan hebt staan. Pas dan krijg je een compleet beeld van hoe de vloer zal gaan staan. Goed om te onthouden is dat een echte houten vloer na verloop van tijd zal gaan verkleuren, soms beginnen ze licht en zijn ze jaren verder een stuk donkerder. Dit kan je natuurlijk weer aanpassen door de vloer te behandelen.

Patronen

Zoals hierboven genoemd zijn houten vloeren er ook in allerlei verschillende patronen te krijgen. Kies je voor de klassieke lange banen naast elkaar, of ga je voor de visgraat trend? Bij deze trend worden de planken loodrecht op elkaar geplaatst waardoor er een soort trap-effect ontstaat, oftewel een visgraat. Een andere variant hiervan is de Hongaarse punt. Het verschil zit in de groeven en de belijning. Waar bij de visgraat de groeven trapsgewijs lopen, liggen bij de Hongaarse punt de twee punten tegen elkaar aan. Zo ontstaat er een ‘v’ effect.

Nieuwe houten vloer in jouw interieur?

Bij BeboParket.nl hebben we een uitgebreid assortiment van mooie vloeren. Voor een echte houten vloer ben je bij BeboParket helemaal op het juiste adres. Bekijk onze website voor de opties!

De meest gekozen crypto van dit moment

Previous article

Dit is hoe jij jouw interieur helemaal winterklaar maakt!

Next article

You may also like

More in Tips