Fun & VerstandigVrouwen & Lifestyle

Bladerdeeg kersthapjes

0

De feestdagen staan weer voor de deur en voor je het weet is het weer tijd om allerlei gerechten te serveren. Een goed idee is het maken van bladerdeeg kersthapjes, dit kan in verschillende vormen, zoals cups of in taartvorm. Je kunt het binnen een half uur maken en je kunt je fantasie gebruiken wat betreft de vulling. Om je op weg te helpen en je fantasie te prikkelen volgt in deze blog een stappenplan om zelf bladerdeeghapjes voor de kerst te maken.

Bladerdeeg Kersthapjes

Bladerdeeg hapjes zijn altijd perfect om op te dienen – ze passen eigenlijk bij alle soorten gelegenheden en het valt moeilijk te beschrijven hoe het de smaakpapillen prikkelt. De smaak van het deeg is allesbepalend.

Zo gebruikten de Romeinen hun deeg als een schild om het vlees vochtig te houden en beschermde ook de buitenkant tegen verbranding – het was nooit bedoeld om te worden gegeten.  In de zeventiende eeuw kwam banketbakkerij steeds meer in de mode. Bladerdeeg werd vermoedelijk gemaakt door de Franse schilder en leerling-kok, Claude Gelée, in ongeveer 1645, toen hij per ongeluk een gelamineerd deeg creëerde toen hij probeerde om een gerolde botercake te maken voor zijn zieke vader. Het bladerdeeg valt sindsdien niet meer weg te denken uit de haute cuisine en het vormt de basis voor beroemde gerechten zoals Beef Wellington, dat je altijd als hoofgerecht voor een kerstmaaltijd kunt gebruiken.

Eigen kersthapjes van bladerdeeg

Hier volgen de stappen om je eigen bladerdeeg kersthapjes te maken.

Ingrediënten:

• Bevroren Bladerdeeg Vellen 1 Doos (2 Vellen)

• 1 kopje fijngehakte paprika's (rood, oranje, geel, groen)

• Borstelolie (of gebruik kookspray)

• ½ kopje pizzasaus

• 2-3 eetlepels Italiaanse kruiden

• 1-2 tl gemalen rode peperpoeder

• ½ kopje fijn geraspte mozzarellakaas

• Zout

Methode:

1. Haal eerst het bladerdeeg uit de vriezer en bewaar het op kamertemperatuur (zie de instructies op de doos).

2. Neem de kleine mengkom. Voeg gehakte paprika's, met een beetje zout toe, meng dit goed en houd apart.

3. Verwarm de oven voor op 200 C.

4. Neem nu een vel bladerdeeg en snijd het in negen gelijke vierkante vormen. Gebruik hetzelfde proces ook voor een ander blad. Je krijgt in totaal achttien gelijke vierkante vellen.

5. Neem de muffinvorm en borstel of spuit olie in elke muffinvorm.

6. Leg alle vierkante vellen op muffinvormpjes en druk elk bladerdeegvierkant in elk van de muffinvormpjes, zodat ze op kleine schaaltjes lijken.

7. Verdeel nu 1-1 tl pizzasaus over alle kommen, voeg dan de gehakte paprika toe, strooi Italiaanse kruiden, rode geplette pepers en als laatste bestrooid met geraspte kaas.

8. Bak de voorbereide kommen in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

9. Bladerdeeg hapjes klaar. Serveer met ketchup en geniet van de bites.

Tip:

•Je kunt andere groenten in de kommen gebruiken, zoals champignons, uien, olijven, tomaten, spinazie, broccoli, enz. Eigenlijk zijn er zoveel opties beschikbaar die je kunt gebruiken zoals je wilt.

• Je kunt zwarte peperpoeder toevoegen om het pittiger te maken.

Gevulde bladerdeeg met hummus en spinazie

Hoe gevulde bladerdeegzakjes te maken:

•Rol het rechthoekige bladerdeeg uit en rol het voorzichtig een paar keer uit met een deegroller om het glad te strijken.

•Snijd het in de lengte doormidden en snijd het vervolgens in drie gelijke delen. Er zullen 6 kleine rechthoeken zijn.

•Plaats op het bovenste deel van elke rechthoek een theelepel hummus, dan wat gehakte zongedroogde tomaten, gekookte spinazie en een klein beetje (veganistische) kaas. Je kunt sommige ingrediënten veranderen of gebruiken wat je bij de hand hebt, maar deze combinatie smaakt echt heel goed samen.

•Vouw de onderste helft over de bovenkant, sluit af met je vingers.

•Leg de enveloppen op een met bakpapier beklede bakplaat.

•Bak ongeveer 30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn.

Hoe herken je magnesium tekort symptomen?

Previous article

Hoe worden voetsokjes die goed zitten gemaakt?

Next article

You may also like