Tips

Beste aircooler van 2021

0

Wil je jouw woning of werkruimte lekker koel houden tijdens warme dagen? Dan kun je het beste kiezen voor de aanschaf van een aircooler. Deze apparaten zijn makkelijk in gebruik en geruisloos. In tegenstelling tot een mobiele airco, heb je voor een aircooler geen afvoer of ingewikkelde aansluitingen nodig. Je plaatst de aircooler eenvoudig op de plek die gekoeld moet worden. Dat kan tot en met een temperatuur van 3 graden. Daarnaast houdt een aircooler ook de vochtigheidsgraad van de ruimte onder controle én kun je ze instellen aan de hand van een timer. Handig als je thuis wilt komen in een heerlijk koel huis of thuiskantoor. Ben je op zoek naar een goede aircooler voor in de woon- werk of slaapkamer? We hebben de 5 beste aircoolers van 2021 voor je getest én geselecteerd. Daarbij hebben we gelet op vermogen, gebruiksgemak, functies en de mate van geruisloosheid. Als je nog steeds niet zeker bent van je keuze dan raden we je aan om eens een kijkje te nemen op Checko.nl. De koopgidsen voor o.a. aircoolers zijn zeer uitgebreid en de beste geteste producten worden tot in details uitgelegd.

Wat is een aircooler?

Een aircooler is een apparaat dat de lucht in een ruimte koelt. Dat gebeurt middels koelelementen. Een aircooler produceert lucht dat langs de elementen wordt gevoerd waardoor er een koude luchtstroming ontstaat. Het gebruik van een aircooler is zeer effectief als je de slaapkamer of woonkamer in de zomer aangenaam koel wilt kunnen houden.  De apparaten koelen een ruimte af tot circa 3 graden. Bij warme dagen is dit aangenaam genoeg om comfortabel te kunnen slapen, werken of televisie kijken. Aircoolers zijn eenvoudig in gebruik. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact. Daarnaast zijn ze makkelijk te verplaatsen, kun je gebruik maken van een timer én heb je de beschikking over diverse standen. Een luchtkoeler verlaagt de temperatuur niet alleen, maar houdt ook de luchtvochtigheid van de ruimte in goede balans.

5 beste aircoolers van 2021

  1. Aigostar 33 JTL

Met deze zeer complete aircooler van Aigostar ben je van alle gemakken voorzien. Deze luchtkoeler veranderd de warme lucht in de ruimte snel en effectief tot een koele luchtstroom. Het apparaat heeft een watertank met een capaciteit van 5 liter. Deze 55 watt aircooler van Aigostar heeft een timer die je kunt instellen tot wel 7 uur. Het apparaat schakelt zich daarna automatisch uit. Met 65 decibel werkt de luchtkoeler redelijk geruisloos waardoor hij ook geschikt is voor de slaapkamer. De aircooler wordt geleverd met afstandsbediening en twee koelelementen.

  1. Novohogar Q7 Pure

Deze mooie aircooler koelt én bevochtigd de lucht in de ruimte waarin je hem gebruikt. Daardoor kun je deze luchtkoeler ook in de winter gebruiken in combinatie met de centrale verwarming. De lucht wordt niet alleen bevochtigd, maar ook gereinigd. Deze 80 watt aircooler van Novohogar kent 3 standen en heeft een interne watertank van 4 liter. Door zijn lichte gewicht kun je de luchtkoeler eenvoudig verplaatsen of verrijden door de meedraaiende wielen.

  1. Tristar AT 5450

Een zeer stille aircooler met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Deze luchtkoeler heeft maar liefst 5 standen. Je bepaald dus zelf de snelheid waarmee de koude lucht de ruimte in wordt geblazen. Natuurlijk kun je deze aircooler van Tristar ook instellen van 1-8 uur. Dat doe je via de timerfunctie. Als de tijd verstreken is, schakelt het apparaat zichzelf uit. Deze luchtkoeler is energiezuinig en voorziet de lucht ook van voldoende luchtvochtigheid. Deze aircooler heeft een watertank van 4,5 liter. Deze vul je eenvoudig met koud water. Het apparaat wordt geleverd met een afstandsbediening.

  1. Trotec Pae 51

Een zeer functionele aircooler die een ruimte goed kan verkoelen én bevochtigen. Dankzij de voeler gebeurt dit automatisch als het apparaat opmerkt dat de luchtvochtigheid in de kamer of slaapkamer te wensen overlaat. Deze luchtkoeler is zeer geschikt om te gebruiken in de slaapkamer. Dat komt mede doordat de luchtkoeler met slechts 60 decibel aan geluid zeer stil is. Deze aircooler heeft een LCD display waarmee je eenvoudig een programma kunt kiezen. Daarnaast is de luchtkoeler voorzien van indicatielampjes, automatische aan- en uitschakeling en een resetknop als je de aangebrachte instellingen wilt terugzetten.

  1. Maxx Coolstar

Deze aircooler koelt de slaapkamer, keuken of woonkamer effectief door gebruik te maken van de 4,5 liter watertank die je kunt vullen met water. Je kunt deze luchtkoeler gebruiken voor ruimtes tot en met 40 m2. Daarbij let het apparaat ook op de luchtvochtigheid en reiniging van de aanwezige lucht. Deze aircooler kent 3 verschillende standen en is tevens draaibaar. Daardoor wordt koude lucht nog efficiënter de ruimte in geblazen. De Maxx Coolstar heeft een gewicht van 5 kilo en is met amper 52 decibel zeer geruisloos en stil in gebruik. Deze aircooler wordt geleverd met 4 elementen en een aparte koelzak.

Koopgids: waar moet je op letten voordat je een aircooler koopt?

Verkoelen, reinigen en bevochtigen

Een luchtkoeler zorgt in de eerste instantie voor het verkoelen van de lucht in een ruimte. Daarnaast wordt ook de lucht bevochtigd. Je voorkomt daarmee dat de lucht in de ruimte te droog wordt waardoor je verkoudheidsklachten krijgt of gaat hoesten. Sommige aircoolers slaan zelfs automatisch aan als wordt opgemerkt dat de luchtvochtigheid beneden peil is. Daarnaast hebben sommige luchtkoelers de mogelijkheid om de lucht in de woonkamer of slaapkamer te reinigen. Stof en andere onzuiverheden worden dan opgevangen en gefilterd.

Geluidsniveau

Wil je een aircooler vooral in de slaapkamer gebruiken of op kantoor? Dan is het fijn als het apparaat niet teveel geluidsoverlast veroorzaakt. Kies daarom voor een aircooler met een zo laag mogelijk geluidsniveau. De decibellen variëren per aircooler en kunnen uiteenlopen van 53 tot en met 60

In het voorjaar de juiste tuinplanten kopen

Previous article

5 verschillende soorten haarverf

Next article

You may also like

More in Tips