Tech & Gadgets

5 x festival tips

0

Het festivalseizoen is helaas al eventjes afgelopen, maar we geven graag alvast wat tips voor wanneer de zomer er weer aankomt. Festivals zijn vaak feesten die meerdere dagen duren, maar er zijn ook eendagsfestivals. Je moet vaak veel spullen meesjouwen, in een klein tentje slapen en met weinig slaap kunnen omgaan. Natuurlijk is het voor iedereen anders, en ligt het er ook aan naar wat voor soort festivals je gaat, maar veel tips zijn toch wel toepasbaar op iedereen. Wij geven je hier vijf tips die ervoor zullen zorgen dat jij goed voorbereid naar je volgende festival gaat!

Gehoorbescherming   

Een van de naarste bijkomstigheden van festivals of andere feesten is het risico op gehoorbeschadiging. De harde muziek die je vaak uren achter elkaar hoort, meerdere dagen achter elkaar, kan helaas permanente schade brengen aan je gehoor. Goeie gehoorbescherming is dan ook onmisbaar tijdens een festival. Je kan ze op maat laten maken, of kant en klare kopen. Ook wanneer je even genoeg hebt van het festivalgedruis en je je even wil afzonderen, zijn oordopjes voor je telefoon handig (net zoals telefoonhoesjes een must zijn op een festival) om bij je te hebben. Happy Plugs heeft veel opties hiervoor. Zo kan je even tot rust komen na een lange dag!

Eten en drinken

Begin de dag hoe dan ook met een stevig en voedzaam ontbijt voor een goede bodem! Wanneer het eindelijk lukt om vooraan te staan bij je favoriete artiest, kan het nuttigen van een maaltijd er nog wel eens bij inschieten. Plan daarom voor het concert tijd in om een lekker ontbijtje te scoren bij één van de vele foodtrucks. Of neem zelf dingen mee zoals eierkoeken, krentenbollen, bananen en andere etenswaren die je zonder koeling kunt bewaren bij je tent. Zo bespaar je ook nog een beetje geld, want de foodtrucks kunnen vrij duur zijn.

Maak afspraken

Elkaar kwijtraken in de menigte is natuurlijk nooit leuk. Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt over waar je met elkaar afspreekt wanneer je elkaar kwijt bent. Denk aan een bepaalde foodtruck, je eigen tent of een bankje ergens. Zo weet je zeker dat je elkaar altijd weer terug zult vinden.

Extra batterij of telefoon

Stel je eens voor, je raakt je vrienden kwijt in de menigte op een festivalterrein en dan valt je telefoon ook nog eens uit! Neem daarom een losse batterij of powerbank mee om je mobieltje op te laden. Gelukkig zijn de meeste festivalterreinen vaak voorzien van een aantal oplaadpunten of je kunt er een powerbank huren die je gedurende het festival bij je kan dragen. 

Loop je liever niet met teveel of te dure elektronica rond? Haal dan de onverwoestbare Nokia 3310 weer uit de la. Dit technologisch wonder overleeft gewoon alles! Afhankelijk van de staat van het toestel gaat de batterij tot wel drie dagen mee. Zo ben je een heel festival bereikbaar.

Outfit

Niets is zo onvoorspelbaar als het weer in België en Nederland! Het ene moment lijkt het alsof je op de rug van een kameel in de Sahara zit, het andere moment waan je jezelf een weg door modderpoelen. Zorg ervoor dat je koffer vol comfortabele kleding zit. Ook kun je het beste verschillende laagjes dragen: dan kan het wisselvalige weer geen roet in het eten gooien. Als het op schoeisel aankomt, kan je het beste kiezen voor schoenen die tegen een stootje kunnen en vies mogen worden – modder op het festival is niet uitgesloten! Zo kun je ongestoord genieten van het festival!

5 redenen waarom meer vrouwen motor gaan rijden

Previous article

Oogproblemen tijdens de zwangerschap? Dat is helemaal niet zo gek!

Next article

You may also like