Vrouwen & Lifestyle

5 redenen waarom meer vrouwen motor gaan rijden

0

Die wind, die g-krachten, alleen jij en het asfalt, goed hangen in de bocht. Motorrijden is het tofste wat er is. Vinden heel veel mannen! Maar motorrijden wordt ook steeds meer een vrouwenactiviteit. In deze blog vertellen we jouw 5 redenen. 

Zodra de eerste zonnestralen zich weer meer aandienen zie het direct op de weg. Er komen steeds meer motorrijders op de weg. En die denkt dat er alleen mannen zich achter zo’n helm verschuilen, dan heb je het goed mis. Ook vrouwen stappen steeds vaker op de motor! Want ook wij vrouwen vinden ronkende motors gaaf en houden van de kick van snelheid. Het is dan ook nergens op gebaseerd dat het enkel een mannending is. 

Heb jij toch niet iets meer nodig om overtuigd te raken om voor je motorrijbewijs te gaan? Lees dan even verder.

1. Vrijheid

Veel motorrijders ervaren enorm veel vrijheid als ze op hun motor rijden. Het is dan ook zo dat er veel meer is verkocht tijdens de corona-pandemie. Van een motorhelm kopen tot aan hele motors. Er werd meer geld uitgegeven aan motor-accessoires. 

2. Goedkoper dan een auto 

Motorrijden scheelt in je portemonnee. Het is namelijk goedkoper om met een motor van A naar B te gaan dan met een auto. Niet alleen in brandstof, maar ook op het gebied van wegenbelasting en parkeergeld. 

3. Beter seksleven 

Uit onderzoek van motormerk Harley-Davidson is gebleken dat vrouwen die motorrijden een beter seksleven hebben. Niet direct door het motorrijden zelf, maar wel doordat ze zich aantrekkelijker en knapper voelen. En dat merken ze dan weer in de slaapkamer! 

4. Gelukkiger

Uit hetzelfde onderzoek is óók gebleken dat vrouwen zich 75% gelukkiger voelen als ze regelmatig op hun motorrijden. Al sluiten we natuurlijk niet uit dat dat ook kan komen door punt 3 uit deze blog. 

5. Betere weggebruiker 

En wist je dat je een betere weggebruiker wordt als je regelmatig op de motor rijdt? Dat komt omdat je op de motor veel meer moet opletten dan in de auto. Bijvoorbeeld omdat je meer alert moet zijn. Je hebt tenslotte geen complete ijzeren bouwwerk om je heen zitten. Als je een botsing hebt zijn de gevolgen vaak groter. 

Waarom online gokken ook leuk is voor vrouwen

Previous article

5 x festival tips

Next article

You may also like